Home " Breicafé " Online Brei Campus " Help!  " Algemene brei-vragen " Wol gekocht zonder Gauge

 • Topic Starter
  Discussie
 • #6822

  Marion
  Participant

  Voordat ik op de campus kwam heb ik voor het eerst online wol gekocht omdat ik smoorverliefd was op de kleur en ik daarvan sokken wilde breien.

  Had nog nooit van Gauge gehoord. En nu doe ik mee aan #sokkengektekal en de boord lijkt zo klein. Dus ik zoeken hier en leer van de gauge. Maar ja… die is er niet. Nu ben ik gaan passen en ik krijg hem om mijn voet en om mijn (dikke) enkel. Dus hoop ik door te kunnen. Maar hoe kan ik nu een proeflesje maken?

 • Auteur
  Antwoorden
 • #6838

  Sharin
  Lid

  Hoi, volgens mij kan je op Ravelry kijken naar het soort garen dat je gebruikt. Mogelijk vind je daar meer informatie zodat je een proeflapje kan maken met de juiste steenverhouding. Mirjam geeft op haar site informatie hoe je Ravelry kan gebruiken. Het is zeker de moeite waard om te kijken. Succes.

  • #6855

   Marion
   Lid

   Bedankt voor je hulp. Ga ik ook bekijken.

 • #6850

  Mirjam
  Beheerder

  Hoi Marion,

  Dit is een standaard sokken garen: 100 gram 425 meter, merino/nylon. Eigenlijk maakt het niet veel uit dat er geen gauge op de wolband staat. Als jouw gauge overeenkomt met het patroon (bij de basis magic loop socks is dat 8 steken per inch, oftewel 32 steken op 10 cm (4 inch) dan zit je goed als je de maat breit die bij de omvang van jouw voet/kuit hoort. Daarvoor hoef je geen apart proeflapje te maken, maar kun je meten zoals je nu doet.

  Tussendoor aanpassen is ook een heel goed idee! Het kost echt wel een aantal sokken breien om een goed passende sok te krijgen, maar met deze tips zou het moeten lukken om een heel eind in de buurt te komen. Enne…. we hebben àllemaal mee gemaakt dat we een sok uiteindelijk opnieuw moesten breien omdat deze toch te groot of te klein werd 😉

  Succes!

  • #6856

   Marion
   Lid

   Dank je wel Mirjam. Ja dat laatste geloof ik. Op insta schreef iemand drie keer lol van sokkenwol! Bedankt.

Log in om te reageren.