• Topic Starter
  Discussie
 • #3864

  Gerinda
  Participant

  Ik ben nog bezig met de Flax sweater, die overigens goed vordert..! Ik zag op Instagram de Tolsta Tee van Creabea voorbijkomen en vind die zó leuk! Het patroon heb ik inmiddels gekocht. Alleen: Nu weet ik gewoonweg niet welk garen ik daarvoor moet kopen… Is er een manier om garen te zoeken, zodat je ongeveer de afmetingen van de ‘gauge’ hebt…? 17 steken en 27 rijen per 10 cm… Straks heb ik (misschien wel wat duurder) garen gekocht en is het niet geschikt. Dat zou ik jammer vinden… Ik hoop dat er iemand met veel breikennis is die antwoord kan geven op deze vraag! Alvast bedankt!

  Groetjes Gerinda

 • Auteur
  Antwoorden
 • #3865

  Laurina
  Lid

  Als je op Ravelry naar de patroonpagina gaat, dan heb je ook een kopje ‘Yarn Ideas’ staan. Als je daarop klikt zie je welk garen andere breiers van het betreffende patroon hebben gebruikt. Als je daarop klikt kom je op een projectpagina, sommige mensen plaatsen ook opmerkingen onderaan hun projectpagina, die kunnen mogelijk helpend zijn bij het maken van een keuze.

  Wat je ook kan doen is naar de looplengte van het garen kijken waarmee het oorspronkelijke patroon is gebreid. Vaak geeft een garen met een soortgelijke looplengte ook dezelfde gauge. Maar dan zou ik ook kijken naar het materiaal. Met wol of katoen kan je wel een ander breiresultaat krijgen. Katoen gaat meer ‘hangen’ en kan in de lengte groeien, bij wol heb je dat niet of minder.

 • #3867

  Mirjam
  Beheerder

  Hoi Gerinda,

  Deze video helpt je denk ik een stuk verder: https://www.mirjammolenbeek.nl/hoe-vind-ik-soortgelijk-garen-dat-is-aangeraden-in-een-breipatroon/

  En wolwinkels als Rebel with a Twist, Wolverhalen, Pluche Wol en Garens, kunnen je ook zeker verder helpen. Succes!

  Groetjes, Mirjam

 • #3872

  Sanne
  Lid

  Ik heb de Tolsta Tee inmiddels opgezet met een dubbele draad Ecopuno (merk Lana Grossa). Breit volgens de steekverhouding, maar ik heb wel een proeflapje gemaakt voor de zekerheid!

  • #4087

   Arina
   Lid

   Hoe hou je de draden uit elkaar zonder dat ze de hele tijd om elkaar heen draaien? Ik ben ook begonnen met dit patroon

Log in om te reageren.