• Topic Starter
  Discussie
 • #1857

  Dieuwke
  Participant

  Hallo allemaal, ik ben een patroon aan het testbreien voor iemand die zichzelf breien heeft aangeleerd. Ik heb anders afgekant dan zij en nu vragen we ons af wat de goede manier is. In het patroon staat dat ik 6x 2 recht, 2 averecht moet doen en dan 22 steken moet afkanten om daarna weer verder te gaan breien met de steken die nog over zijn volgens een bepaald patroon. Ik heb 6x 2recht, 2 averecht gedaan en daarna 1 averecht en 2 steken over elkaar gehaald. Zij heeft 6x 2 recht, 2 averecht gedaan, toen 2 averecht gebreid en daarna pas over elkaar gehaald. Wat is de goede manier of de manier die normaal gesproken altijd gebruikt wordt als je steken midden in een toer moet afkanten. Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen.

  Groetjes Dieuwke

 • Auteur
  Antwoorden
 • #1858

  Dieuwke
  Lid

  Oeps, kan mijn bericht niet meer bewerken.. het gaat om 2 recht, 2 averecht x2 en dan nog 1 keer 2 recht. Maar hopelijk snappen jullie de vraag zonder het complete patroon.

 • #1870

  Mirjam
  Beheerder

  Als er staat dat je eerst 2 keer 2 recht, 2 averecht moet doen voordat je begint met afkanten, moeten die 6×2 recht twee averecht na het afkanten nog te zien zijn. Dus na die 12 steken brei je een steek, dan nog een, en die haal je over elkaar. Alleen dan hou je die eerste 6×2 rib in stand.

  Hopelijk begrijpen we elkaar zo 🙂

 • #1882

  Dieuwke
  Lid

  Ja super, heel erg bedankt Mirjam! We begrijpen elkaar.

Log in om te reageren.