• Topic Starter
  Discussie
 • #1810

  Mirjam
  Keymaster

  Vanaf 1 september 2022 start de Festival Sweater KAL: een initiatief vanuit jullie! Deel in het forum welke versie jij gaat maken (baby, kids, volwassen), met welke materialen je gaat werken, enzovoorts. En help elkaar hier vooral met het breien van het patroon!

  Ik maakte de Festival Sweater voor mijn dochter Aagje. Mijn aantekeningen voor de trui vind je hier.Vanaf 1 september 2022 start de Festival Sweater KAL: een initiatief vanuit jullie! Deel in het forum welke versie jij gaat maken (baby, kids, volwassen), met welke materialen je gaat werken, enzovoorts. En help elkaar hier vooral met het breien van het patroon!

  Ik maakte de Festival Sweater voor mijn dochter Aagje. Mijn aantekeningen voor de trui vind je hier.

Pagina 1 van 4
 • Auteur
  Antwoorden
 • #1825

  Nele
  Lid

  Ik twijfel. Deze stond eigenlijk niet op mijn short list (projecten waar ik reeds garen voor in huis heb) maar zeker wel op mijn wish list voor ooit…
  Maar een KAL is zo leuk 🙂

  Straks toch maar eens kijken met de kinderen, of één van hen blij zou worden van deze trui…

 • #1828

  Esther
  Lid

  Zo leuk! Ik was zo verliefd op de trui van Aagje, wist niet dat ik een festival sweater wilde hebben. Toen ik ging zoeken op de my size kwam ik hele leuke projecten tegen. Echt een inspiratie. Ik had nog een mooie streng handgeverfde DK, waar ik eigenlijk niet echt een bestemming voor had, de kleur is mooi, maar niet helemaal mijn ding. je camel/goed met andere kleuren er doorheen. Ik ga hem nu combineren met zwarte kremke baby soft en met de streng brei ik dan een goude glitter Stellaris mee. (ik hou van glitters en de stellaris is zo subtiel en niet kriebelig)

  Het grappige was dat ik steeds las: festive sweater. Dus ik hoop hem af te hebben voor de feestdagen. Ik ben niet zo snelle breister, dus het jaartal zeg ik er niet bij 😉

  Ik heb nu een drukke week, maar volgende week nog mijn laatste vakantie week en ruimte voor ontspanning, dan hoop ik de streng op te draaien en een proeflapje te breien. Ik heb er zin in!

 • #1831

  Esther
  Lid

  Dit worden dan mijn kleuren:

 • #1834

  Anja
  Lid

  Geïnspireerd door de gekleurde streng van Esther, kwam ik gisteren op de Knit en knot deze dk weight streng tegen.

  Nu nog de hoofdkleur erbij kiezen. Het wordt een trui voor mezelf. Hulp daarbij is welkom!

  Ik wilde de Arboreal eerst proberen te breien als vest, maar heb nu eerst voor deze gekozen. Een KAL is zoveel leuker!

  Nu al zin in!

 • #1835

  Esther
  Lid

  Mooie kleur Anja! Ik denk dat je naar een lichtere kleur, naturel of heel licht grijs toe moet (Kremke baby soft sand, natural, pale grey) of juist een wat donkere, donkerblauw of grijs (kremke baby silver grey, sky, navy indigo), het is mooi als deze kleur echt eruit springt.

  Ik maak schermafdrukken en voeg ze samen in een appje, zo zie hoe de kleuren samen staan.

 • #1837

  Anja
  Lid

  Ff in mijn voorraad gezocht. Sand zeker niet. De grijze vind ik een serieuze optie. De paars is mooi ernaast, maar zou ik dan in een merino willen.

 • #1842

  Wendy
  Lid

  Ik denk dat ik er 1 ga breien voor mijn nichtje van 3,5. Zo leuk om mee te doen met een KAL en heb voor mezelf nog 2 grote projecten op de pennen staan. Ik heb nog wat bollen van de Kremke bebe soft liggen, dus ik denk dat ik daar een mooie hoofdkleur bij ga zoeken.

 • #1861

  Esther
  Lid

  @AnjaK dat paars is erg mooi erbij! genoeg contrast en erg warm van kleur.

  @Wendy: wat leuk voor je nichtje, zij boft maar! De kremke is echt fijn voor kinderen. Welke kleuren heb je?

  Ik ga van de week een proeflapje maken, ik moet nog even wachten op een nieuwe breinaald. Ik heb er zo’n zin in.

 • #1876

  Maria
  Lid

  Ik zou wel mee willen doen voor volwassen maat 40 . Ik zie het patroon alleen voor kindermaten op ravelry staan. In de vlog heb je het wel over de volwassen maat.

 • #1877

  Dedeke
  Lid

  Wat een mooie kleuren combinaties. Ik vind de grijs ook erg mooi bij de handgeverfde streng passen @AnjaK

  Ik zit erover te denken om ervoor mezelf eentje te maken, maar ik vind kleuren kiezen echt wel lastig. Ik neigde eerst naar Kremke Soft wash nougat als hoofdkleur in combinatie met powder en corn. Maar ik vind die pale green ook zo mooi (in combinatie met silver gray). Lastig hoor. Ik heb nog geen Kremke soft in mijn stash, dus mag het gewoon aanschaffen van mezelf 😂 geen restricties, maar dat maakt het soms wel moeilijk! Wat denken jullie? Alle input is welkom… beide zijn niet blauw, dus een beetje buiten mijn comfort zone… express want ik wil even wat anders…

 • #1888

  Esther
  Lid

  @brouwer_dyahoo-com Je kunt eventueel wel aan Mirjam vragen om jouw gewenste kleuren op de foto te zetten. Ik doe dat altijd eerst met schermafdrukken en ik maak er dan een foto collage van. Maar bij twijfel is een foto van de e3chte kleuren naast elkaar nog veel makkelijker.

  Ik vindt wel dat je mooie kleuren hebt gekozen!

  • #1896

   Dedeke
   Lid

   Goede tip! Dank je wel 😊

   • #1926

    Mirjam
    Beheerder

    Yes, vind ik inderdaad nooit een probleem om te doen. Ik pak dan altijd de kleuren bij elkaar en maak met daglicht buiten een foto: heb je altijd het dichtste bij ‘echt’.Yes, vind ik inderdaad nooit een probleem om te doen. Ik pak dan altijd de kleuren bij elkaar en maak met daglicht buiten een foto: heb je altijd het dichtste bij ‘echt’.

 • #1895

  Esther
  Lid

  Ik ben bezig met een proeflapje en nu wil ik de sierrand ook breien. Maar daar kwam ik niet helemaal uit.

  Nu vond ik via de website van Petitknit een link naar youtube tegen. Met allemaal uitleg over haar patronen. En ook een van de bobbelrand. Niet in het engels maar qua beeld goed te volgen.

  https://youtu.be/nbLX5dg_mi0https://youtu.be/nbLX5dg_mi0

  • #1985

   Iby
   Lid

   Wat een handig filmpje! Ben hier nog niet, maar heb hem alvast even opgeslagen.

 • #1898

  Rachel
  Lid

  Net op tijd mijn vorige project af en gisteren toch nog wol besteld om ook mee te kunnen doen. Ik denk dat ik 1 september niet haal, dan is mijn wol er vast nog niet, maar ik haak zsm aan. Ik ga er eentje maken voor mijn dochter in een tweed garen (creme) met een regenboog draadje voor de sierrand. Als het binnen is laat ik wel een fotootje zien. Zin in.

 • #1902

  Dedeke
  Lid

  Gezellig dat je meedoet Rachel. Ik heb mijn wol ook nog niet besteld, dus ik zal ook niet exact op 1 sept kunnen beginnen verwacht ik. En het zal niet zo hard baan, want ik heb nog een aantal andere projecten op de pen 🙈😀

 • #1907

  Maria
  Lid

  Ik ga de eerste keer een KAL meedoen. Is het de bedoeling dat ik dan op 1 september het patroon zelf gekocht heb?

Pagina 1 van 4

Log in om te reageren.