• Topic Starter
  Discussie
 • #3639

  Karin
  Participant

  Dit waren de qualificatie sokken ,het patroon heet Leicht van Annette Schleichner. Dit was een pittige sok om mee te starten. Twee nieuwe technieken geleerd met deze sok . De provisional cast on met 2 rondbreinaalden en intarsia in the round . Wat ook nieuw voor mij was in deze sok ,was het soort hiel wat wordt gebruikt . De zgn Nerd heel , een combinatie van een short row heel , met een gusset waarbij de gusset dan onder de voet zit.

 • Auteur
  Antwoorden
 • #3644

  Karin
  Lid

  De sokken voor de 1e ronden waren de Valgus van Jennifer Ruschinski.

  Dit waren ontzettend leuke sokken om te breien . Deze sokken worden heen en weer gebreid , dus niet in het rond . Met een kabelpatroon volgens een teltekening .

  In deze sokken werd een afterthought heel gebruikt waarbij je met een hulpdraad de plaatst van de hiel moest aangeven zodat je later de hiel kon breien. Als laatste moest je de sok op een speciale manier dicht maken over de voorvoet en het been.

 • #3647

  Karin
  Lid

  Ronde 2 van de sockmadness waren de Celtic Rain Socks van Cynthia Huettner.

  Deze sokken werden toe up gebreid en begonnen met de Turkish cast on . Wederom waren de hiel en de spie met een leuke constructie. De spie weer onder de voet, die je dus meerdert totdat je met de heelturn kunt beginnen. Verder met het been in patroon met een hoop kabeltjes en kralen in het breiwerk. Het kabelen zonder kabelnaald gaat ook steeds beter. De ontwerpster had goede tutorials bij het patroon zitten voor de diverse aparte steken.

 • #3651

  Karin
  Lid

  Ronde 3 van de sockmadness waren de Socks of little brains ? Van Anne Rutgrink ( een Nederlandse ontwerpster)

  In dit patroon zat de Chinese waitress cast on en de Chinese waitress bind off ook weer nieuwe technieken die ik nog niet gedaan had.

  Een heel erg leuk patroon om te breien . Het patroon is een verwijzing naar Winnie de Pooh, de sokken van de ontwerpster waren dan ook in de bekende kleuren van winnie , rood shirtje met goud kleurig been met honingraten en zwart /gele kralen die de bijen voor stelde.

  Maar ik heb het gewoon gedaan met de wol die ik al had liggen . Deze ronde is nu nog bezig en is maandag afgelopen of zoveel eerder als dat de groepen die mee doen hun sokken hebben ingeleverd en die sokken zijn goedgekeurd door de moderators , soms komt het voor dat er ergens iets niet klopt in de sok en dan zal je iets moeten herstellen. Tot nu toe gelukkig nog maar een keer gebeurt bij me ,dat was bij de valgus sokken toen had ik de sokken net verkeerd dicht gemaakt. Maar dat was zo hersteld.

 • #3702

  Diana
  Lid

  Wat een prachtige sokken 😍

 • #3759

  Mirjam
  Lid

  Prachtig hoor. Succes met je volgende paar.

 • #3782

  Sanne
  Lid

  Wow, wat een prachtige sokken! Zoveel nieuwe technieken!

Log in om te reageren.