Home " Breicafé " Online Brei Campus " Trots! " Sockmadness 2024

 • Topic Starter
  Discussie
 • #6232

  Karin
  Participant

  De sockmadness 2024 is weer begonnen, op 16 februari kregen we het patroon van de moderators met de specificaties waaraan de sokken moeten voldoen . Zoals het aantal steken wat je moet opzetten , hoelang het been en de voet wordt , hoevaak bepaalde herhalingen gedaan worden. Ook krijg je dan te horen hoe je de sokken moet fotograferen. Wanneer de sok klaar is stuur je een mail naar de moderators, die kijken op je projectpage op ravelry naar je sokken en gaan die dan beoordelen. Goedgekeurd dan ben je een ronde verder, wordt het afgekeurd omdat er een foutje inzit krijg je de kans om dit te herstellen en opnieuw foto’s te nemen.

  De rondes duren gemiddeld 2 weken. Na de qualificatie ronde wordt je ingedeeld in een team. Elke ronde kunnen er maar zoveel breisters door totdat er uit elke groep nog 1 over is die ronde 7 gaan doen, die ronde gaat heel snel . Je wint er geen prijs mee , maar is voor de eer.

  Vorig jaar kwam ik tot en met ronde zes. Toen was voor mij de koek op , vond het al knap dat ik zover gekomen was. Dat was voldoening genoeg.

  Wanneer je onderweg uitvalt in de madness , krijg je net als iedereen nog de patronen . Die je dan mee kunt breien, maar die mag je dan gewoon maken zonder aan de eisen van die betreffende ronde te voldoen. Je zit dan in het zogeheten cheerleaders team. Dan kun je ondertussen ook de breisters uit je groep nog aanmoedigen die nog volop meedoen. We gaan wel zien hoe ver we dit jaar komen, meedoen is leuk en elk jaar leer ik er weer veel van. Dat vind ik eigenlijk nog het leukste je wordt echt uitgedaagd om buiten je comfort zone te gaan . Nieuwe technieken toe te passen.

  In deze sok zit o.a. helixbreien, een intarsia kabel, een strong heel, en een spiral toe.

 • Auteur
  Antwoorden
 • #6303

  Esther
  Lid

  Ik vindt het knap zo onder druk! Ze zien er mooi uit en al bezig met het tweede paar?

  • #6323

   Karin
   Lid

   Ja , druk aan het breien 😉. Inmiddels is het patroon van de 1 e ronde een week uit en heb ik inmiddels de eerste sok klaar. En staat de tweede alweer op de naalden . Deze sokken moeten af zijn voor 16 maart of voordat je groep al klaar is. We zullen zien wat het wordt dit jaar.

 • #6321

  Claire
  Lid

  Wat leuk!! knap hoor!!

 • #6334

  Janneke
  Lid

  Hoi Karin,

  Ik doe ook mee aan de sockmadness. En ben inmiddels door naar ronde 2. Ik zit in team G.

  Gr Janneke

 • #6337

  Janneke
  Lid
 • #6660

  Karin
  Lid

  Ronde 2 van de sockmadness is nu bezig . We ontvingen het patroon op 17 maart , dezelfde dag begonnen met het breien van de 2 verschillende boorden .

  We moesten dit keer een linker en een rechter sok maken. In het begin had ik best moeite om het patroon in de vingers te krijgen ,maar ineens was daar de klik en ging het breien weer lekker.

  Met zo’n patroon schrijf ik altijd de toeren mee waar ik ben zodat ik wanneer ik het weg leg ook precies weet waar ik gebleven ben.

  Misschien iets meer werk maar voor mij werkt het een stuk overzichtelijker. In deze sok zit een hele mooie hielconstructie, waarbij je de steken moest meerderen aan de zijkant van de instep/voorkant. Dus ook bij deze sok was het geen steken opnemen na de heelturn. Deze hiel wordt ook wel de fleegle heel of strong heel genoemd.

  Na de hiel was het doorbreien ,want de zool is uiteraard glad gebreid. Bij de teen liep het patroon nog door.

  Zondag avond 24 maart had ik ze af en heb ik foto’s gemaakt en ingestuurd naar de moderators van de sockmadness. ‘ s ochtends vroeg zag ik mijn mailtje met de mededing dat ze waren goedgekeurd en ik door ben naar ronde 5 . Zondag avond had ik nog even gekeken hoeveel plekken er nog waren in mijn team , dat waren er toen nog 16. Maandag ochtend waren het er nog 2 toen ik weer keek en een uur later was mijn team vol, en alle plekken vergeven.

  Nu weer even rustige breitijd tot 1 april ,nadien kan het nieuwe patroon komen.

  Altijd weer spannend moment ,wat is het voor ontwerp, wanneer krijg je de mail met het patroon.

  Maar we wachten rustig af .

 • #6663

  Karin
  Lid

  Foto van de zijkant van de sok van ronde 2 van de sockmadness

 • #6673

  Esther
  Lid

  Mooi geworden! Wat een ingenieus patroon. Echt een uitdaging weer.

 • #6718

  Anja
  Lid

  Wat mooi allemaal en leuk dat je ons op de hoogte houdt!

Log in om te reageren.