Home " Breicafé " Online Brei Campus " Help!  " Algemene brei-vragen " Short rows en hals boord opnieuw bij top down project?

 • Topic Starter
  Discussie
 • #6347

  Dedeke
  Participant

  Ik heb een festive yoke sweater gebreid, helaas kwam ik toen hij helemaal klaar en geblokt was, achter dat mijn short rows verkeerd zaten. Ik zat te denken dat het zou moet lukken om sweater chirurgie uit te voeren door de steken op te nemen boven het kleurwerk maar onder de short rows , dan te gaan knippen en dan naar boven toe de short rows en halsboord opnieuw te breien . Maar omdat het een top down project is en ik dus van brei richting verander weet ik eigenlijk niet of dat kan. Heeft iemand hier tips voor of mss jij Mirjam?

  PS ik heb de vraag ook voor je vlog ingestuurd Mirjam, want bedacht me te laat dat ik hem natuurlijk ook hier kon plaatsen 😊

 • Auteur
  Antwoorden
 • #6354

  Dedeke
  Lid
 • #6365

  Mirjam
  Beheerder

  Hoi Dedeke,

  Ik denk dan hier even met je mee, dan heb je je antwoord inderdaad sneller dan via de vlog 😀

  Wat je ook zou kunnen doen om te voorkomen dat je inderdaad vers chil gaat zien in top-down en bottum-up breien (de V-tjes gaan dan andersom liggen) is de boord en short rows opnieuw breien. Dan inderdaad sweater chirurgie toepassen en zodra die steken ook goed op je naald staan, de beide delen aan elkaar kitchener stitchen. Dan krijg je het zoals in deze video wordt gedaan: https://www.youtube.com/watch?v=e4ZuyXkP4Cg&t=2796s (vanaf 38 minuten).

  Wat jij zegt kan ook hoor. Ik denk niet dat je de V-tjes heel duidelijk in tegenovergestelde richting ziet liggen, aangezien het maar om een klein stukje gaat.

  Succes!

  Groetjes, Mirjam

 • #6368

  Dedeke
  Lid

  Goed idee Mirjam! Geen idee waarom ik daar niet aan gedacht heb.

  Dank voor je reactie. Ik denk idd ook niet dat het anders erg zou opvallen, maar als ik het dan toch opnieuw moet doen, liever gelijk goed 😀

Log in om te reageren.