Home " Breicafé " Online Brei Campus " Help!  " Algemene brei-vragen " Shirtje aan de korte kant

 • Topic Starter
  Discussie
 • #5375

  Diana
  Participant

  Ik ben een shirtje aan het breien en voor het eerst van beneden naar boven. Nu blijkt dat de lijf aan de korte kant is. Kan ik de boord van onder gewoon uit halen zodat ik de lijf langer kan breien? Of moet ik toch alles uithalen en opnieuw beginnen?

 • Auteur
  Antwoorden
 • #5377

  Esther
  Lid

  Volgens mij kun je het boord uithalen, ik zou proberen de steken op te pakken zodat je daarna direct weer door kunt breien evt met een lifeline. Succes!

 • #5384

  Mirjam
  Beheerder

  Volgens mij is het probleem van onderaan uithalen en dan daar verder breien, dat je steken dat anders staan dan de steken die je van beneden naar boven hebt gebreid. Een optie is dan om je trui boven de boord door te knippen (eerst aan beide kanten een lifeline aanleggen, zodat steken op je naald staan). dan kun je vanaf het punt boven de boord een stuk aan breien. En dan ‘graft’ je de steken/beide helften van de trui weer aan elkaar. In deze vlog laat KnittyNatty zien hoe dat werkt: https://www.youtube.com/watch?v=e4ZuyXkP4Cg&t=3227s Als je dit te spannend vindt, is uithalen tot het punt vòòrdat je bent gaan minderen voor de bovenkant waarschijnlijk een snellere/veiligere optie (je kan dan een reactive lifeline aanleggen op het punt waar je de trui weer op wil nemen> zie onder ‘algemene video’s’ in de Campus voor een video hoe je dit doet. Succes!

 • #5385

  Mirjam
  Beheerder

  Correctie: de video over de lifelines staat onder de Colourwork Muts tutorial.

Log in om te reageren.