• Topic Starter
  Discussie
 • #2468

  Suzanne
  Participant

  Dag medebreisters,

  Na de muts en wanten waag ik me aan het vest. Verder ben ik nog een redelijke beginner en ik moet nog echt de patronen leren lezen en begrijpen, dat vind ik lastiger dan het breien zelf 😉.

  Bij de collar: p2, knit to end… Betekent dit dat ik twee steken averecht moet breien en daarna recht moet breien? Dus min of meer alles elke keer recht, behalve dus de twee steken van rij 2 averecht?

  En: ik lees dat de Loch Lomond na het wassen of dragen nog wat wijder wordt. Zou het verstandig zijn dan 1 maatje kleiner te maken? Ik zou normaal voor maat s/m gaan; mijn steekverhouding in het proeflapje is precies goed.

  Bedankt voor jullie reactie alvast!

 • Auteur
  Antwoorden
 • #2501

  Mirjam
  Beheerder

  Hoi Suzanne,

  Leuk dat je aan het vest begonnen bent! Gebruik vooral de video’s (meerdere keren), want die helpen je als het goed is om het patroon te lezen en te begrijpen. Inderdaad betekent het dat je 2 steken averecht breit en de rest van de steken allemaal recht breit tot het einde van die rij.

  Is je steekverhouding precies goed na het wassen? Dat is namelijk wel belangrijk. Bij velen viel het vest na het wassen een stuk groter uit met de Loch Lomond, maar niet iedereen had het proeflapje gewassen; dat zou namelijk een beeld moeten geven hoe jouw steekverhouding met deze wol wordt na het wassen. Inderdaad zou je dan een maat kleiner kunnen breien.

  Heel veel breiplezier!

  Groetjes, Mirjam

Log in om te reageren.