• Topic Starter
  Discussie
 • #6652

  Mirjam
  Keymaster

  Iets delen dat je niet in een van de andere topics kwijt kan? Dat kan hier!

Pagina 1 van 2
 • Auteur
  Antwoorden
 • #6662

  Ik vertelde in de Q&A van 27-03 dat ik leuk pakketjes heb met zelf geverfde garens met een eigen ontworpen patroontje. die kan je vinden op www. anniehaakt.nl kan je de pakketjes vinden. Voor jullie heb ik een kortingscode gemaakt waar je 10% korting krijgt op het pakketje. De code is Sokkengektekal24. Je krijgt de korting tot 6 april. Wat krijg je in het pakket. 1 streng sokken garen die door mij geverfd is, daarbij krijg je ook een patroon die je kan gebruiken tijdens de sokken gekte.

  Je kan mij ook volgen op YouTube

  Heel veel brei plezier

  Annemieke van Annie Haakt en Breit

 • #6672

  Esther
  Lid

  Ik heb een boek over sokken besteld, helaas wordt dit pas 9 mei uitgeleverd. Het boek The sock project van Summer Lee knits (ook op instagram, Ravelry en Youtube) Het boek omschrijft allerlei technieken voor het breien van sokken. Vandaag ook een filmpje op youtube gezien met tips voor sokken breien.

  Ik kijk er erg naar uit, lekker veel tips en opties om nog meer sokken te breien. Ik brei ze vooral voor mezelf, maar draag ze weinig…. Echte maak en verzamelwoede 😉

  Het is gezellig om met meerdere aan iets hetzelfde te werken.

  • #6805

   Lotus
   Lid

   Ik heb het boek ook besteld. Ik heb goede hoop dat B** het volgende week levert. 🙏🏼 Dat zeggen ze althans… Summer heeft ook fantastische filmpjes op YouTube waarin ze veel uitlegt en laat zien. Maar dat weet je al zie ik. ☺️

   • #6817

    Gea
    Lid

    Ik heb een vraag: ik zoek een soort van verzameling. Bijv. welke soorten hielflappen zijn er en hoe brei je die? Staat dat in dit boek? En lijkt het op het boek dat Mirjam laat zien in vlog 100 “Socks a là Carte”?

    Ik hoor t graag.

   • #6847

    Mirjam
    Beheerder

    Eigenlijk zijn er maar 2 soorten hielen:

    – heel flap and gusset

    – short row hiel

    En hierop zijn vele variaties gemaakt. De basis van deze hielen vind je in de Campus bij de toe-up en top-down sokken.

    Er bestaat geen boek waarin alle hielen omschreven staan, omdat sommige hielen bijvoorbeeld door iemand zijn uitgevonden (Fish Lips Kiss Hiel) en die dus niet zomaar in elk boek worden opgenomen. Ik heb begrepen dat er in het boek van Summer Lee wel een aantal hielen omschreven staan; in de basis zullen die hetzelfde zijn als wat in de Campus staat. Maar zal het boek zeker in de vlog bespreken als ik het binnen heb!

  • #6846

   Mirjam
   Beheerder

   Ik heb het ook besteld 🙂 Bol gaf aan dat het al uit is; de levertijd is alleen 2 weken omdat er binnen Europa geen verkooppunten zijn.

 • #6786

  Lisette
  Lid

  Goedemorgen, ik brei voor het eerst één bij één rib als boord via magic loop. Ik vind alleen de steekjes niet zo regelmatig worden. De binnenkant ziet er mooier uit. Ik wil hem omdraaien als ik de boord af heb.

  Heeft iemand hier ervaring mee en eventueel tips? Zowel met de onregelmatige steekjes als het omdraaien?

  Alvast bedankt en succes met deze gave KAL!

  • #6848

   Mirjam
   Beheerder

   Je kan het op dit moment nog gewoon omkeren. Het is vaak een kwestie van vaker deze boord breien om het netter te krijgen. En met blocken komt het ook goed. Mocht je echt vaak last hebben en blijven houden van ‘wiebelige’ boordsteken, dan zou je deze video eens kunnen bekijken: https://youtu.be/hDIVhVA3ryI?si=dBH_R2pPir2eRtGe

 • #6789

  Lisette
  Lid
  • #6870

   Lisette
   Lid

   Dankjewel Mirjam!

   Ik heb het zo gelaten. Kijken of de tweede sok mooier wordt! Het kleurwerk is ook gelukt!

 • #6807

  Lotus
  Lid

  Ik ben bezig met het patroon in de sok. Ik ben niet echt tevreden en na het kijken van wat filmpjes, ga ik het uithalen en anders aanpakken. Ik heb shortie naalden besteld en brei het patroon daarmee en een maatje groter. Zo hoop ik dat het er mooier uitziet. Weer een hoop te leren. 🤓

  • #6864

   Marion
   Lid

   Ziet er echt mooi uit hoor. Zonde om uit te halen.

 • #6823

  Woensdagavond begon ik enthousiast met de opzet voor de basic magic oop socks. Ik had alleen een korte kabel (40cm), maar wilde het toch proberen. Na wat geklungel heb ik het weer uitgehaald. Donderdagavond poging 2, een 80 cm kabel, met een 3mm naald. Dat werd ook niks. Dezelfde avond bestelde ik een 2,25mm, 80cm rondbreinaald van chiaogoo bij draadzaak. Vandaag kwam het al binnen, met een leuk handgeschreven kaartje erbij. Vanmiddag starte ik opnieuw, en nu lukt het wel. Wat breit deze naald fijn!

  • #6849

   Mirjam
   Beheerder

   Goed materiaal maakt echt zoveel verschil! Fijn dat het nu gelukt is en zo mooi op breit 👌

 • #6825
  • #6865

   Marion
   Lid

   Mooie kleur. Ik hoop dat mijn bol vandaag binnen komt.

 • #6867

  Dank je! Het roze komt alleen in de boord en de tenen.

 • #6882

  Anja
  Lid

  Gelukt met de afterthought heel! Wel lastig maar bepalen. Dus maar gewoon sokkenrecept in mijn hoofd, ong 20 ronden gusset en 45 ronden voet en dat kwam echt precies goed uit. Sok 2 staat op de naalden. Oh en nog een hiel moeten breien, terwijl de sok gevoelsmatig al af was, was ook even een dingetje 😂

 • #6903

  Gemma
  Lid

  Nu ben ik zover om de hielflap te breien, dit wil ik doen in de roze kleur. Brei ik nu eerst een toer nog gewoon recht met roze of kan ik meteen met roze beginnen aan de hiel?

 • #6906

  Sok 1 is klaar. Ik vind hem iets te krap, en zal daarom bij sok 2 de voet iets langer maken. Als dat goed past probeer ik deze sok later aan te passen. Of ik geef ze aan iemand met kleinere voeten 😉

 • #6926

  Martine
  Lid

  Ha Mirjam, in je vlog van 24 april over wol kiezen, verwijs je naar een filmpje over de juiste maat van de sokken bepalen. Ik ben daar wel benieuwd naar, maar kon die informatie niet vinden. Kun je de link misschien delen? Ik ben bezig met de coffee & cable sock, dat patroon is alleen in maat M beschreven. Misschien kan ik dan nog iets aanpassen voor mijn voeten maat 42.

  Dankjewel, groeten Martine

  • #6952

   Mirjam
   Beheerder

   Bedoel je de video die gaat over het breien van een goed passende sok? Die video komt nog. Ik ben een nieuwe videoreeks aan het maken over sokken breien. Die over garens kiezen was de eerste. Overigens leg ik nu in de eerste video tutorials van de sokken uit hoe je de juiste maat kiest. Kwa voetomtrek kies je de maat die het dichtst past bij jouw omtrek, rekening houdend met negative ease in een sok. Die maten moeten dan dus wel te kiezen zijn in het patroon. Dat is bij de Coffee and Cable niet het geval. Volgens mij staan er onder het Coffee and Cable topic wel opmerkingen van mensen die aanpassingen hebben gemaakt voor de omtrek en anders zou je het Ineke kunnen vragen. Kwa lengte kun je natuurlijk zelf bepalen aan de hand van de kartonnen mal die ik je adviseer te maken.

   • #6961

    Martine
    Lid

    Dank, ja die video bedoelde ik, die zie ik vanzelf komen dan.

    Omdat ik al eens sokken heb gebreid ben ik meteen naar het coffe&cable fimpje gegaan, maar uit de andere sokkenfilmpjes kan ik ook nog heel veel opsteken lees ik al. Leuk, die ga ik ook bekijken.

 • #6928

  Martine
  Lid

  Magic loop of 23cm naald, ik doe het allebei tegelijk, ben benieuwd wat me uiteindelijk het beste bevalt.

 • #6956

  Gerda
  Lid

  Helaas moet ik opgeven ,een slijmbeursonsteking in mijn schouder. Deze had ik vorige week nog afgemaakt maar daar blijft het bij. Nu mijn schouder laten rusten

  Iedereen heel veel plezier met deze kal

  Groetjes gerda

  • #6957

   Dat is een 33n vervelende blessure Gerda. Balen! Heel veel beterschap.

   • #6958

    Dat is een een vervelende blessure Gerda. Balen!

  • #6962

   Martine
   Lid

   Beterschap!

  • #7005

   Marion
   Lid

   Jasses, dat is knap pijnlijk en balen zeg. Beterschap! ❤️‍🩹

 • #6960

  Pauline
  Lid

  Hi Mirjam, met behulp van jouw filmpjes heb ik m’n bol sokkenwol gesplitst & heb ik 2 bolletjes van elk ongeveer 40 gram. Ooit is er tijdens het oefenen 20 gram verloren gegaan. Denk je dat ik hiermee voldoende heb om jouw patroon aan te houden voor maat 45 (L)? Ik het nog nooit eerder sokken gebreid en kan dit heel moeilijk inschatten.

Pagina 1 van 2

Log in om te reageren.