Home " Breicafé " Online Brei Campus " Vragen over tutorials uit de campus " Vest " Mouwen zijn te lang na wassen (Loch Lomond)

 • Topic Starter
  Discussie
 • #1273

  Marjolein
  Participant

  Eindelijk is mijn Harvest Cardigan af. Maar nu zijn de mouwen 10 cm langer na het wassen. Niks geks gedaan, even lekker in een wolwasbadje gezet en lekker liggend laten drogen. Niks geblockt of iets dergelijks, dus door alleen het water en het verplaatsen zijn de mouwen nu veel te lang. Als ik de boor omsla is het vest goed.

  Nu twijfel ik of ik de boord zal uithalen en een stuk opnieuw zal breien, of ik het voorlopig zo laat, of dat ik hem opnieuw nat moet maken en laten drogen om te kijken of het er dan beter uit ziet.

  Ik ben het meest in dubio over uithalen of nu even zo laten, maar ja, mijn armen worden niet meer langer ;-), dus uithalen blijft dan eigenlijk over. Heeft iemand tips?


 • Auteur
  Antwoorden
 • #1275

  Bovenste is de veel te lange mouw en de onderste is de dubbelgeslagen mouw met juiste lengte

 • #1276

  Mirjam
  Beheerder

  Wat leuk dat je Harvest af is!

  Hier worden de mouwen van het vest ook omgeslagen. Maar als je dat niet fijn vindt, zou ik inderdaad uithalen en ‘m wat korter maken. Is bij de mouw niet zo lastig om te doen. Je kunt nu heel goed bepalen hoe lang je de mouwen wèl wil hebben.

  En je kunt het vest ook een tijdje dragen en later nog beslissen.

  Succes!

 • #1328

  Ik heb de mouwen nu een aantal dagen omgeslagen, maar ik ga ze inkorten, dit wordt ‘m niet.

 • #1715

  Ik had dus precies hetzelfde, ik moet de mouwen 2x Omslaan en de rest van het vest is ook veel langer geworden. Baal er wel van, voor het wassen zat het vest precies goed

  • #2068

   Ach, balen is het. Zoveel werk en dan dit. Bij mij zijn het gelukkig alleen de mouwen. Wat heb jij uiteindelijk met het vest gedaan?

 • #1745

  Mirjam
  Beheerder

  Jammer Jacqeline! Had je een proeflapje gemaakt en gewassen? Dan zie je vaak in hoeverre je garen uitrekt. En dan kun je er dus altijd rekening mee houden dat je een vest bv net wat korter moet breien. Had je het nu niet gewassen, dan toch wel na een aantal keer dragen, maar dan is het moeilijker uit te halen.

  Op zich is het simpel: even de steken weer los maken, uithalen zo ver je wil, en opnieuw afkanten. Vind je het spannend om de steken zomaar los te laten, dan kun je een re-active lifeline gebruiken. Video staat o.a. bij de colourwork muts turorials.

 • #1752

  Esther
  Lid

  Ik had er met breien al rekening mee gehouden nadat ik dit ook had met mijn Flax sweater. Ik denk dat je moet gaan voor de optie dat je hem gaat dragen het grootst is. het is misschien even uit(huil)(ha)len, maar dan wel een fijn vest.

 • #2067

  Ik ben begonnen met het veranderen van de mouwen en tot nu toe valt het alles mee. Gelukkig. De eerste is bijna klaar.

  Ik maak voor dit soort projecten zeker een proeflapje vanaf nu.

Log in om te reageren.