• Topic Starter
  Discussie
 • #2283

  Liesbeth
  Participant

  Hoi allemaal,

  Mijn naam is Liesbeth, ik ben 48 jaar, getrouwd en heb een zoon van 17 en dochter van 14, we wonen in Rotterdam.

  Als kind heb ik van mijn moeder leren breien, heb wel truien gebreid, maar altijd in tricotsteek. Een paar jaar geleden heb ik nog eens een sjaal gebreid voor mijn dochter, met een leuk structuurtje, maar toen is het weer gestopt omdat ik er geen tijd voor maakte. Deze zomer heb ik het weer opgepakt en heb ik een eenvoudige trui gebreid. Nu wil ik graag ook andere technieken leren en kwam in mijn zoektocht de video’s en breilessen van Mirjam tegen. Dat lijkt me ideaal en ik wil heel graag truien leren breien op een rondbreinaald en het liefst met colour work en kabels.

  Vorige week ben ik lid geworden en op advies van Mirjam begin ik met de colourwork muts en de wanten. Superleuk om het pakje met de benodigdheden zo snel in huis te hebben en meteen te kunnen starten. De muts doe ik nu als eerste en die vind ik heel leuk om te maken. Mirjam, je videos zijn heel duidelijk, zo lukt het me om alles te doen volgens de instructie. Ben nu bij het stuk gekomen om op de DPN’s over te stappen, dat is ook nieuw voor me, dus heel erg leuk.

  Hoop hier mooie ideeën te delen en inspiratie te vinden.

  Tot een volgende keer!

  Groetjes, Liesbeth

 • Auteur
  Antwoorden
 • #2301

  Willeke
  Lid

  Hoi Liesbeth, leuk dat je gestart bent met de breicampus! Ben benieuwd naar je muts en wanten. Werkt motiverend hè, die nieuwe technieken en goeie duidelijke uitleg! Ik heb de wanten al gebreid, maar denk zeker binnenkort ook aan de muts te beginnen. Ben benieuwd naar hoe het er bij jou uit gaat zien!

 • #2313

  Hi Willeke,

  Ja leuk hè om nieuwe technieken te leren! De muts is echt leuk om te doen en ik ben blij met het resultaat. Zal binnenkort foto’s plaatsen van de eindproducten als ik ook de wanten af heb en alles geblokt is.

  Las ook jouw voorstelberichtje, wat leuk om zo met elkaar in contact te komen. En kan me voorstellen dat het breien je afleiding geeft nu je zorgen hebt om je zoontje. Ik hoop dat het steeds een beetje beter zal gaan met hem en dus ook met jou. Veel sterkte en doe vooral af en toe ook iets fijns voor jezelf! Is als moeder altijd een goed plan wat er wel bij in kan schieten, maar zeker voor jou nu belangrijk!

  Hartelijke groeten, Liesbeth

 • #2323

  Suzanne
  Lid

  Hoi Liesbeth,

  We zijn met eensgezinden hier 😀, allemaal willen we wel colourwork kunnen breien. En dat gaat ons vast lukken! Veel succes en er ‘spreken’ elkaar vast nog wel hier.

  Groetjes,

  Suzanne

Log in om te reageren.