• Topic Starter
  Discussie
 • #4219

  Esther
  Participant

  Ik struggle al een hele poos met de rek in de opzetrand. Ik zet blijkbaar erg strak op. Ik had hier ook al eens een vraag over gesteld in de obc, waar ik ook echt wat heb gehad aan de antwoorden. Daardoor zette ik al op met een iets grotere naald en met de german twisted cast-on.
  Pas was ik met een vriendin op stap naar een wolmarkt en hebben we daarna lekker samen zitten breien. Ik was mijn werk vergeten, heb dus een bol en naald gekocht op de markt. Zij breit al heel lang sokken en heeft mij nu tips gegeven, misschien hebben jullie hier ook iets aan.

  Opzetten: op een dubbele naald, na het opzetten trek je dan 1 naald eruit. En kun je starten met breien. (ik heb opgezet met de german twisted cast on)
  Voor het boord 4 steken teveel opzetten, je breit dan 3recht, 3 averecht, daarna 2r/2av, tot laatste 6, dan 3r en 3 av.
  In de volgende toer brei je dan: 1r, 2r samen, 1av, 2r samen, 2r/2av tot laatste 6, 1r, 2r samen, 1av, 2r samen, je zit dan op het originele aantal steken, deze minderen vallen niet op in het boord, maar geven wel meer ruimte/rek. Dit geldt dan wel voor een boor 2×2 rib.

  Op de foto: beide sokken opgezet op deze manier. Boord is mooi rekbaar. (beide Zauberbal crazy sokgaren)

 • Auteur
  Antwoorden
 • #4234

  Mirjam
  Beheerder

  Wat een top-tip voor iedereen met (zeer) strakke opzetranden Esther! Dankjewel.

 • #5961

  Eugenie
  Lid

  Dank je wel Esther. Dit was een nuttige tip. Ik heb nl. vrij dikke kuiten, maar met jouw advies is mijn eerste sok klaar met een perfect boord!

 • #6049

  Esther
  Lid

  Leuk om te lezen Eugenie! Veel plezier van je sokken!

Log in om te reageren.