• Topic Starter
  Discussie
 • #4213

  Esther
  Participant

  Hier alvast een patroon tip, misschien kunnen anderen hieronder aanvullen?

  Dit is een sjaal met een klein stukje brioche: <b style=”font-style: inherit; background-color: initial;”>All About That Brioche https://www.ravelry.com/patterns/library/all-about-that-brioche
  Ik ben bezig met het eerste stuk sjaal en wil deze weer gaan oppakken met de kal. Het eerste stuk is recht gebreid, met randsteken. Dit leek mij toen al een leuk project om brioche te oefenen, maar was ook wat geïntimideerd door de brioche. Doordat ik een workshop heb gedaan bij Maartje Bos durf ik het nu toch aan om verder te gaan. En hopelijk hier ook hulp.

Pagina 1 van 2
 • Auteur
  Antwoorden
 • #4223

  Ineke
  Lid

  Als we een brioche kal gaan doen dan wil ik heel graag deze maken : https://www.ravelry.com/patterns/library/harlow-9 Ik ben hier al een aantal keer aan begonnen maar nooit verder gekomen dan ermee beginnen .

  • #4237

   Mirjam
   Beheerder

   Ja, deze staat ook op mijn lijstje! Aanrader, want super duidelijke video’s.

 • #4301

  Ineke
  Lid

  Doe ik ook mee!

 • #4305

  Xandra
  Lid

  Hoop dat dit beginners patronen zijn, ik heb deze opgeslagen https://www.ravelry.com/patterns/library/brioche-loop-2 en https://www.ravelry.com/patterns/library/brioche-col-met-kabels.

  Ik ga op de Knit and Knot een lesje brioche breien volgen bij Atelier Sopra. Ik ben heel benieuwd, hopelijk ziet het er moeilijker uit dan het is 😊

 • #4316

  Esther
  Lid

  Die collen zien er ook leuk uit en een mooi beginners project. Ik heb een workshop gedaan en het ziet er idd moeilijker uit dan het is.

 • #4317

  Esther
  Lid

  Ook leuk dat beide col’s gratis patronen zijn! dat biedt volgens mij mogelijkheden @mirjammolenbeek 😉

  • #4327

   Mirjam
   Beheerder

   Haha, dat wel. Nu mijn skills nog even verbeteren voordat ik brioche tutorials durf te maken 😜

 • #4331

  Mirjam
  Beheerder

  Een bundel met 5 beginners brioche patronen: https://www.ravelry.com/bundles/beginner-brioche-3

 • #4332

  Ik heb wol besteld om deze sjaal te maken. Wil me ook wel eens aan brioche gaan wagen. Ziet er inderdaad best ingewikkeld uit, maar heb me er eerlijk gezegd ook nog nooit goed in verdiept. Heb er zin in om dat nu wel te gaan doen. De KAL is een mooiestok achter de deur.

 • #4342

  Anita
  Lid

  Hoi allemaal ik ga ook meedoen met de brioche kal!😁 Ik wil dan de mooie kol gaan proberen.

 • #4343

  Laurina
  Lid

  Lijkt me ook leuk om mee te doen met een brioche patroon. Heb al eens een keer de Stria van Andrea Mowry gebreid in half fisherman’s rib (bij de fisherman’s rib werk je in de steek in de toer eronder en bij brioche werk je met een omslag, het resultaat ziet er nagenoeg hetzelfde uit maar de techniek is anders).

  Zag een tijdje terug al de Pepperpot Shawl van Maartje Bos https://www.ravelry.com/patterns/library/pepperpot-shawl

  En de Maema van Megan Nodecker staat ook al een poosje op m’n lijstje https://www.ravelry.com/patterns/library/maema

 • #4346

  Anja
  Lid

  O, die col is wel echt heel verleidelijk! Een muts draag ik niet, maar de adventscol wel heel veel. Een erbij is best handig dan!

 • #4347

  Hi, ik doe ook mee aan de brioche techniek kal, leuk om dit te gaan leren. En wat een leuke patronen! Ik vind de brioche col met kabels heel mooi en denk dat ik die ga proberen. Is niet al te groot, dus mooi beginnersproject lijkt me.

 • #4351

  Dieuwke
  Lid

  Ik heb vorig jaar voor het eerst een sjaal in twee kleuren brioche gemaakt. Erg leuk patroon en heel duidelijk. Ik vond hem zeer geschikt voor de eerste keer brioche breien. Aanrader dus. Het patroon is hier te vinden: https://www.ravelry.com/patterns/library/current-mood

  Verder weet ik nog niet zo goed welke techniek ik zal kiezen voor de KAL, want heb kabels, lace, kleurwerk, brioche enz al allemaal gedaan. Dus daar ga ik nog eens goed over nadenken.

 • #4369

  Dedeke
  Lid

  Ik wil ook heel graag meedoen met de brioche technieken kal. Ik heb het boek van Maartje Bos (ik brei, jij breit, wij breien). Daar staat de bantry col in, ook een goed beginners project voor brioche (staat er). Ik denk dat het die wordt, of een van degene die eerder al aangemerkt zijn! Heel erg bedankt voor de tips. Dit is een techniek die ik elke keer toch niet aan durf, dus ik hoop hem deze keer een beetje onder de knie te krijgen en dan weer veel mooie dingen leren maken. Mijn back-up project voor de technieken kal is trouwens kleurwerk breien met een kleurwerk ring 😊 wie weet houd ik er wel 2 mooie projecten aan over

 • #4371

  Willeke
  Lid

  Graag doe ik mee met de Kal brioche breien en heb alvast de gratis patronen gedownload

 • #4393

  Esther
  Lid

  Ik raak heel erg geïnspireerd van alle patronen. Maar ik ga toch verder met de brioche sjaal die al op mijn pennen staat. Vorige week even uit de hoek gehaald. Waarom die daar lag weet ik niet eens meer. Ik dacht dat ik te weinig garen had. En dat ik nog heel veel moest breien tot aan het brioche stuk. Dat valt allemaal wel mee gelukkig. Restant gewogen en dat moet echt nog lukken. Ik gebruik garen van Badcattoo en het is merino met zijde. De ene roze gespeckeld en de andere effen met roze stukjes. Op naar de kal!

Pagina 1 van 2

Log in om te reageren.