• Topic Starter
  Discussie
 • #1527

  Dorien
  Participant

  Ik brei nog maar sinds kort en op youtube zie ik in vlogs van vorige jaren hele mooie advent kalenders voorbij komen. Ik vroeg me af of iemand leuke suggesties heeft voor dit jaar. En Mirjam, ga jij dit jaar ook weer een advent kalender of project doen? Groetjes Dorien

 • Auteur
  Antwoorden
 • #1649

  Mirjam
  Beheerder

  Hoi Dorien,

  Mooi he, al die kalenders?!

  Ja, ik ga zeker wel weer wat bedenken 🙂 Zullen geen 24 mini skeins zijn, maar eerder zoals vorig jaar bv elke week iets open maken en een patroon en/of tutorial erbij. Ga er deze zomer lekker op broeden.

  Benieuwd naar welke suggesties mensen verder hier noemen! Veel kalenders zijn wel al in april en mei in de voorverkoop gegaan.

  Groetjes, Mirjam

 • #1700

  Dedeke
  Lid

  Owww ik ben mezelf dit jaar dus echt te buiten gegaan 😀 ik heb eerder al in april of mei een Advent kalender van het wolbeest aangeschaft en ik heb afgelopen vrijdag ook nog een van Olivia and Olivier gekocht. Ze zijn behoorlijk prijzig dus ik heb vooral ook gekeken naar hoe ze er uit voorgaande jaren uitzagen en wat voor materiaal het is. Over het algemeen laten ze hun inspiratie plaatjes zien en op die manier kun je een idee krijgen van wat de kleuren zullen zijn, maar het blijft spannend (en heel leuk) om elke dag een pakje te openen waarvan je niet weet hoe het eruit ziet.

  Aan de andere kant, als je liever weet wat je krijgt, dan zou ik het denk ik niet doen met zoveel onzekerheid.., daar moet je wel echt tegen kunnen en omdat ze niet bepaald goedkoop zijn, zou het zonde zijn om er zoveel geld aan uit te geven.

 • #1707

  Esther
  Lid

  Ik zag dat Winnie’s wol een advent kalender heeft (ging al heel hard) en wol met verve heeft ook een advent kalender, deze sluit ook al snel. Ik heb een advent kalender besteld van De Draadzaak, zij verft plantaardige garens. Ik heb vorig jaar een advent kalender van wol besteld van kleur en draad, maar zij is gestopt. De garens van vorig jaar moeten een vest worden en ik heb nu gekozen voor katoen omdat ik ook graag haak en dat haakt fijn.

  Een tip is echt ga op social media indidyers volgen. (wol ververs) Zo zie je snel genoeg wat er allemaal voorbij komt. Veel kalenders zijn al in de voorverkoop geweest. Maar in september/oktober komen er ook altijd nog wat leuke dingen voorbij.

  het is zeker leuk elke dag een pakketje uit te pakken, maar met alle creatieve dingen van december kan het ook wel wat veel zijn 😉

 • #1826

  Nele
  Lid

  Ik kocht dit jaar alleen maar olivia and oliver aan.

  Die kocht ik vorig jaar ook en ik ben zo’n fan van Tam haar kleuren…

  In het verleden kocht ik ook al het wolbeest, crealien, wol met verve en dutch wool diva 🙂

 • #1843

  Ik heb de advent kalender van Olivia and Oliver besteld. Die van vorig jaar (die ik toen niet zelf had, maar wel op Insta voorbij zag komen) vond ik heel erg mooi. Dus ik hoop dat hij dit jaar weer net zo mooi wordt.

 • #1905

  Petra
  Lid

  Wat leuk zeg, hoe werkt zo’n adventskalender? Begin je dan je patroon met de mini van 1 december en brei je ze in volgorde op?

 • #1934

  Esther
  Lid

  @petra.van.woerden@gmail.com Je kunt zelf kiezen wat je ermee doet. Ik heb een kalender van vorig jaar liggen en dat moet een vest worden met allemaal verschillende kleuren. (Nog geen tijd in de planning)

  Op ravelry kun je zoeken op Advent en dan komen er veel leuke patronen naar voren.

  Maar je kunt ze ook lekker in je voorraad stoppen.

  Ik heb voor mezelf een crea-kersttafeltje en daar ligt dan het pakket en de uitgepakte wolletjes. Wordt ik al blij van.

Log in om te reageren.