• Topic Starter
  Discussie
 • #1162

  Esther
  Participant

  Yes, mijn eerste sok is af op de kitchenerstich na. Maar nu heb ik een vraag. Ikzit in de filmpjes te kijken van de tutorial en zie dat Mirjam 60 toeren heeft voor de voet. Als ik tel na de spie heb ik 45 toeren gebreid voor maat 41 en nu met de teen zijn ze best ruim in de lengte. Niet erg hoor, zijn lekker voor thuis. Maar hoeveel toeren hebben jullie voor de voet? En waar begin je dan met tellen? Ik heb zelf maat 41. Ik twijfel of ik de spie dan wel goed heb gedaan.

  Het garen is vreselijk om mee te breien, het tweede paar ben ik er al achteraan aan het breien, dat breit veel fijner. Maar ik had gehoopt op een mooi sokrecept voor het volgende paar 😉

  Mijn sockblokkers worden vandaag gelevrd, hoop de tweede sok vandaag af te breien. Het was echt maanden ploeteren. Ik zie gewoon op tegen zoveel nieuwe dingen….

 • Auteur
  Antwoorden
 • #1164

  Gera
  Lid

  Ik heb net mijn eerste paar sokken af. Na het minderen heb ik 68 toeren gebreid tot aan de minderingen van de teen. Maar dat is ook mijn eerste sok ervaring hè? Ik heb mt 42 trouwens. Misschien een foto plaatsen? En de wol die je gebruikt kan ook dikker zijn, dat scheelt ook in de toeren, en met welke maat je breit.

 • #1166

  Esther
  Lid

  Dit is mijn sok. De eerste marker zit na de spie. Daarna 45 toeren tot aan de teen. Naald 2,25. Basic magicloop sokken.

 • #1167

  Gera
  Lid

  Dat ziet er goed uit! Als je voet erin past is het prima toch? Ik zal zo mijn eerste paar plaatsen. Dan zie je dat mijn voeten wel iets groter zijn.

 • #1172

  Anja
  Lid

  Hier had ik 55, maar met mijn maatje 36 was dat echt te veel. Nu met de coffee & cable na de gusset maar 44. De magic loop passen, maar zijn aan de grote kant. De coffee & cable ook in de breedte is veel fijner…

 • #1175

  Esther
  Lid

  Mijn tweede paar komt er direct achteraan. De Twizzler socks met ander garen. Dat voelt al zoveel beter. Qua breien en hoe het zit met passen. Ik heb voor de eerste sokken de verkeerde keus gemaakt met het garen. Het is wel sokkengaren maar erg stug.

 • #1186

  Ellen
  Lid

  Ik tel eigenlijk nooit toeren (behalve bij lace- en kabelpatronen), ik meet eigenlijk altijd de voetlengte van hiel tot kleine teen.

 • #1202

  Mirjam
  Beheerder

  Hierom werk ik met de kartonnen voetafdruk. Bij elk wolletje kan het aantal toeren dat jij nodig hebt anders zijn. Ik weet nu bv dat als ik met een gemiddeld handgeverfd sokgaren werk, ik 60 rondes nodig heb. Maar bij de Lazy Linen bijvoorbeeld had ik aan 45 genoeg. Ik tel wel, zodat ik weet wat ik bij sok 2 moet doen. Maar gebruik dus elke keer weer mijn kartonnetje 🙂 Bij een sok met patroon kan het ook weer anders zijn, ook al gebruik je hetzelfde garen als dat je bij een basis sok hebt gebruikt.

 • #1210

  Esther
  Lid

  Van mijn tweede paar is de eerste sok af en daar kom ik idd op een ander aantal toeren. Gelukkig zijn ze allemaal voor mij, dus ik kan ze mooi passen iedere keer. Ik zie dus ook direct het belang van het kartonnetje. Want manlief wil ook sokken en heeft geen geduld😉. En maat 46, dus eerst wat meer ervaring opdoen.

 • #1284

  Ineke
  Lid

  Sinds ik de tip van Mirjam zag, een voetafdruk op karton, gebruik ik dat ook altijd. Zeker als ik voor de kleinkinderen brei is het ideaal!

Log in om te reageren.