#5682

Hi Mirjam,

Bedankt voor je uitgebreide antwoord. Met de Knitting for Olive (looplengte ca 500 meter) kwam ik na wassen en blocken uit op een relatief mooie fabric (niet te open) met naald 3, en dat geeft bij mij 25 steken. Dan zou ik inderdaad een grotere maat (of 2, afh van de rekensom) kunnen maken.

Met een ander fingering restje (met ca 420 meter looplengte) heb rond de kerstdagen nog proeflapjes gemaakt met diverse naalden, en ook met een dunnere naald voor de averechte toeren, omdat ik vooral averechts losser brei. Dat geeft de beste fabric met naald 3 heen en 2,5 terug, en dan een gauge van 25. Rondbreiend haal ik die gauge met naald 3,25, rond brei ik dus vaster.

Maar wat ik vooral heb geleerd is dat bij heen en weer breien mijn breiwerk onregelmatigheden laat zien. Omdat de rechte steken dus strakker zijn dan de averechte. Rond breiend ziet het er veel mooier uit.

Dus ik kies nu voor de Louvre sweater van Petite Knit waar ik al garen voor had liggen, wat ik vertelde in de live in december. Die wordt rond gebreid namelijk.

Ik doe heel graag een volgende KAL weer mee, want vind het wel erg leuk om samen ergens aan te werken. Maar deze sla ik dus helaas even over.

Groetjes, Liesbeth