• Topic Starter
  Discussie
 • #2900

  Tineke
  Participant

  Petiteknit heeft weer een super patroon uitgebracht: de elisabeth sweater. Nu verkoopt rebel with a twist niet de cardiff wolletjes die petiteknit gebruikt. Rebel with a twist raadde de volgende wolletjes aan. Iemand al ervaring met onderstaande merken? Qua lekker breien en dikte van wol etc.

  “Petite Knit komt zelf met het alternatief van de Knitting for Olive merino met een silk mohair van Isager (ITO Sensai is ook een mooie silk mohair). Isager Tweed met een silk mohair zou ook geschikt zijn.

  Vovó van retrosaria Rosa Pomar is een stoer, non superwash garen in prachtige kleuren. En is qua naalddikte ook geschikt. En de tartan-3 van Fonty is hiervoor ook een geschikt garen.”

 • Auteur
  Antwoorden
 • #2958

  Mirjam
  Beheerder

  Ohhh, al die wolletjes heb ik even mogen voelen toen ik bij Rebel was. Heerlijk! Als je voor lekker zacht wil gaan zijn de KfO merino en silk mohair van Isager echt een aanrader.Met de non-superwash garens krijg je een iets steviger truitje, wat bij dit patroon denk ik ook heel mooi kan zijn. Benieuwd of er al ervaringen zijn met het breien van deze merken! Leuk dat Rebel juist hele andere/nieuwe garens weer heeft 😀

 • #3062

  Anja
  Lid

  Spannend weer die nieuwe wolletjes. Ik zou het advies opvolgen en dan komt het vast goed. Heel mooi truitje!

 • #3174

  Het is misschien een beetje mosterd na de maaltijd, maar omdat ik toevallog gisteren bij Rebel ben geweest en twee van de genoemde wolletjes heb gevoeld, toch even mijn ervaring… Ik heb de Vovo van Rosa Pomar en de Tartan3 van Fonty met elkaar vergeleken. Die laatste voelt iets zachter aan. Voor mijn project heb ik, vooral op basis van de kleuren, uiteindelijk gekozen voor de vovo van Rosa Pomar. Maat beiden mooie wolletjes.

Log in om te reageren.