Home " Breicafé " Online Brei Campus " Brei-Uitjes " Wervel workshop en Mini Skeins verven

 • Topic Starter
  Discussie
 • #4238

  Mirjam
  Keymaster

  De wolletjes van Draadkracht verkocht ik vroeger, Maaike van Geijn was onlangs te gast tijdens een Zoom Live hier in de Campus en met Pluche komt er een leuke samenwerking aan!

  3 geweldig leuke dames, die ook nog eens heel erg veel kennis hebben. Daarom deel ik graag onderstaand programma:

  Op zaterdag 30 september organiseert Pluche in samenwerking met Maaike van Geijn en Draadkracht een fantastisch dagprogramma voor iedere breiliefhebber!

  De dag staat volledig in het teken van de Wervel sweater uit het boek Neons and Neutrals van Aimée Gille, ontworpen door Maaike van Geijn.

  Programma

  In de ochtend zal Maaike een workshop verzorgen over haar ontwerp van de Wervel trui. Laat je inspireren door verrassende kleur-combinaties en nieuwe technieken.

  Voor deze trui bedacht Maaike de Fast Forward Fix techniek. Hiermee maak je een mooie overgang tussen juk en lijf, terwijl beide delen een andere stekenverhouding hebben. Zo brei je de juk in een dunner garen dan het lijf. Speel met vele kleuren in de hals en brei daarna tomeloos verder de trui af.

  In de workshop oefenen we de door Maaike ontwikkelde Fast Forward Fix techniek, die gebruikt wordt in de Wervel trui. Van fijne naar grove stekenverhouding en vice versa.

  Na gezamenlijke lunch gaan we in de middag aan de slag: we gaan breien en wolverven. Geja van Draadkracht (http://www.draadkracht.nu) geeft een workshop wolverven, waarin je een miniskein voor jouw Wervel trui gaat verven. Er is immers niets leuker dan te werken met unieke zelfgeverfde garens!

  De juk van de Wervel trui wordt gebreid met 10 verschillende kleuren! Voor een meerprijs kan je in totaal 10 miniskeins verven bij Draadkracht . In de winkel van Pluche kan je een garen kiezen voor jouw basiskleur.

  Maaike, Geja en ik staan de hele dag klaar om je te adviseren voor het geval je kleurkeuzestress krijgt! 😉

  Praktische informatie

  Wanneer: zaterdag 30 september 2023

  Tijd: 10.00 tot 17.00

  Locatie: Pluche Wol en Garens
  Kleverlaan 9 in Haarlem, klik hier voor een uitgebreide routebeschrijving.

  Prijs: €140,- per persoon.
  Dit is de totaalprijs voor het gehele dagprogramma, inclusief lunch, de hele dag koffie/thee & wat lekkers erbij!

  Voor een meerprijs van €50,- kan je 10 miniskeins verven bij Draadkracht. Deze kan je op de dag zelf bij Geja afrekenen.

  Aanmelden via info@wolwinkelpluche.nl

 • Auteur
  Antwoorden
 • #4239

  Xandra
  Lid

  Dat had ik heel erg leuk gevonden en ook nog bij mij in de buurt, maar die week ben ik net op vakantie 😕

 • #4245

  Linda
  Lid

  Het lijkt me erg leuk, voor mij niet in de buurt met de trein vanaf Ede Wageningen ongeveer 1,5 uur reizen. Zijn er nog meer die eventueel met de trein reizen en langs ede Wageningen komen? Misschien leuk om samen af te spreken?

  Groetjes Linda

 • #4315

  Esther
  Lid

  Ik heb even getwijfeld, september is altijd druk met allerlei (leuke) dingen en een huis in aanbouw. Maar ik heb me opgegeven! Hopelijk nog plek. Lijkt me echt enorm leuk!

 • #4360

  Esther
  Lid

  Mijn opgave is bevestigd, heb er zo’n zin in. Zijn er nog meer leden die gaan?

 • #4378

  Linda
  Lid

  Ik twijfel nog steeds, voor mij best lang reizen met de trein. En het is dacht ik niet dichtbij het station

 • #4389

  Esther
  Lid

  Linda: ik kom met de auto. Ik kan je eventueel wel ophalen op het station.

  • #4416

   Linda
   Lid

   Dat is aardig van je Esther! Maak ik graag gebruik van. Hoe gaan we elkaar vinden? Misschien komt mijn dochter ook mee nog even afwachten ze is hoogzwanger. De vraag is of ze weer fit is 30 september.

   • #4433

    Esther
    Lid

    Linda, zit jij ook op instagram? Dan kun je me daar wel even een berichtje sturen. En kan ik mijn prive gegevens doorgeven. Mijn insta is: essepessienl

 • #4394

  Anja
  Lid

  Ik wil ook echt graag. Maar september is echt al te druk. Elk weekend een of meerdere dingen, van Appelpop en fruitcorso tot nascholingen. Het is ff niet anders.

 • #4414

  Linda
  Lid

  Na lang twijfelen me toch opgegeven heel veel zin in! Er zijn nog plekjes vrij gaf Myrthe aan.

 • #4486

  Linda
  Lid

  De workshop is verplaatst naar 4 november.

Log in om te reageren.