• Topic Starter
  Discussie
 • #5554

  Debby
  Participant

  Misschien een gekke vraag; ik wil heel graag truien breien, o.a natuurlijk omdat ik gek ben op breien maar daarnaast heb ik nu maar twee goede warme truien, dus ik kan het ook gewoon goed gebruiken, nu heb ik een proef trui gebreid van acryl, daarvan werd mij op niet mis te verstaan e manier duidelijk gemaakt dat ik er het figuur niet voor heb. Ik heb dunne arme en benen en een volle romp, dat zorgt er al snel voor dat ik in een gebreide trui net een michallen vrouwtje ben. Nu vroeg ik me af hebben jullie tips voor welk model trui en of wat voor techniek ik het beste kan kiezen, bijv een v hals en geen kabels ik noem maar wat. Al vast bedankt

 • Auteur
  Antwoorden
 • #5557

  Mirjam
  Beheerder

  Ten eerste: jij draagt waar jij je lekker in voelt. Wat een ander daar ook van vindt!

  Verder: materiaal doet heel veel. We zijn snel geneigd bv een goedkoop acryl te pakken, want we zijn aan het leren. Maar: ik denk dat niemand er op zijn/haar best uit ziet in een trui van 100% acryl 😅 Het is plastic en geeft weinig mee. Terwijl een wolletje zich veel beter naar je lichaam vormt en een bepaalde soepelheid geeft die je van een kledingstuk wil hebben. Bovendien: wol zorgt voor warmte als je warmte nodig hebt, maar voert ook vocht af zodat je er niet van gaat zweten (zoals bij acryl wel het geval is).

  Begin eens met kijken naar welke truien (gekocht) jou fijn zitten en (in jouw ogen!) goed staan. En kijk dan eens op Ravelry. Kan inderdaad zo zijn dat je dan bijvoorbeeld gaat zoeken naar truien met V-halzen. Die dan niet wijd uitlopen, maar op je heup blijven hangen met een boord, zodat het je heupen accentueert en niet je buik.

  Misschien kun je vast iets met deze tip en waarschijnlijk hebben mede-Campus leden best wat leuke tips voor truien die bij jouw figuur passen.

  Groetjes, Mirjam

Log in om te reageren.