• Topic Starter
  Discussie
 • #2564

  Gera
  Participant

  De eerste 5 toeren van de chart heb ik gebreid en de sok gaat niet over mijn hiel. Ben ik te vroeg met passen?

  Of nu al terugbreien?

 • Auteur
  Antwoorden
 • #2589

  Mirjam
  Beheerder

  Dan denk ik dat je inderdaad te strak hebt gebreid en zou ik terug breien en een extra methode kiezen om dit deel losser te krijgen.

 • #2593

  Kim
  Lid

  Ik heb een beetje hetzelfde probleem. Ik breide eerst met 2,5 en maakte 8 extra steken erbij. Daarna gepast maar was te krap. Ik heb ook een tweede (start van een) sok met een boord 2,5 en chart 3,0 gebreid: te krap. Toen een sok (boord en chart) volledig met naald 3. Was weer te krap….. Ik ga het denk ik proberen met naald 3 en dan 8 steken erbij maken? Ik vind het alleen niet mooi staan met de meerderingen en minderingen. Ik heb de laatste sok met twee rondbreinaalden 3,0 gebreid, om de overgang mooier te krijgen en de floats niet te strak in de “hoeken”. Ben nog niet tevreden. Het ziet er wel mooi uit aan de achterkant😂 Bij de muts uit de gevorderden cursus was het resultaat veel mooier aan de voorkant, niet zo slordig. Misschien ligt het aan het garen? Of mijn wreef is echt heel hoog? Ik heb gemeten: 32 cm omtrek (bovenkant voet schuin naar onderkant/achterkant hiel en weer terug).

  • #2606

   Mirjam
   Beheerder

   En heb je echt goed de meeneem-methode uit de video gebruikt èn er steeds voor gezorgd dat je je steken goed uitgespreid op de naalden houdt wanneer je de verschillende kleuren mee neemt? Daar zat namelijk bij mij uiteindelijk echt het antwoord.

   • #2630

    Kim
    Lid

    Ja, dat had ik gedaan, maar misschien toch niet goed genoeg. Ik heb jouw filmpjes goed bekeken en ook die van anderen. Het gaat net over mijn wreef, maar ik vind het wat slordig staan als ik ze aan heb. Misschien is het beter na wassen en blocken. Eerst nog afbreien. En minder kritisch zijn…;-)

 • #2594

  Gera
  Lid

  Ik ga terugbreien en houdt jullie op de hoogte, mijn wreef is ook 32cm. Op een rondbreinaald brei ik ook losser, maar ik heb alleen de blauwe set.

 • #2636

  Anja
  Lid

  Even ter geruststelling, dat meerderen en minderen zie je echt niet meer zo goed na het blokken. De mijne zijn ook niet zo netjes als anders, maar ik ben wel tevreden. Een volgende keer zou ik een kleine rondbreinaald gebruiken voor de chart.

  • #2641

   Gera
   Lid

   Die kleine rondbreinaald lijkt mij ook handig daarvoor, dat had ik ook gedaan bij de mouw van de Cloudberry Tee. Maar die maat heb ik niet.

   Nu heb ik naar elke toer gepast en de chart is nu af. Door de floats mee te nemen bij de steek voor en na de kleur waar maar 1 steek in de contrastkleur wordt gebreid, zakken de steken nu ook niet meer weg.

Log in om te reageren.