• Topic Starter
  Discussie
 • #3583

  Mirjam
  Keymaster

  Wat is een KAL?

  Een KAL betekent Knit ALong: je breit samen – vaak binnen een bepaalde periode – aan eenzelfde patroon of breitechniek.

  Hoe werkt deze KAL?

  Je kiest een sokken patroon dat je wil gaan breien. Misschien ga je je eerste paar sokken breien? Dan kun je natuurlijk mooi aan de slag met de top-down of toe-up sok tutorials hier in de Campus. Of je gaat aan de slag met de Coffee and Cable Socks of de Advent Sokken als je meer uitdaging zoekt. Maar je kan ook aan de slag met een heel ander patroon! Uit een mooi boek bijvoorbeeld, of van Ravelry (ik heb hier een bord met suggesties gemaakt dat ik regelmatig aan zal vullen).

  In het Breicafé heb ik een topic aan gemaakt voor de #sokkengektekal : hier vindt je allerlei onderwerpen die je de komende tijd goed kan gebruiken! Op het bord ‘Sokkengekte: patronen en garens’ kun je delen met welk patroon en met welk garen je aan de slag gaat. Maar je kan onder het topic ook je vragen stellen, enzovoorts. Ik vul ook regelmatig tips, ideeën, kortingen aan, dus hou het Breicafé regelmatig in de gaten.

  Op 13 april er een extra Zoom Q&A in het teken van de #sokkengektekal. Je kan dan je vragen stellen en patroontips en garentips delen.

  Wanneer starten we?

  Start met het opzetten van je sokken op donderdag 20 april (lukt dat dan niet, doe het dan gerust een dagje eerder of later). Heb je je garens dan nog niet in huis, of nog geen patroon gekozen? Geen probleem, later starten mag natuurlijk ook.

  Tot wanneer heb ik de tijd?

  Op donderdag 15 juni om 17.00 sluit deze KAL. Dat betekent dat dan jouw sokken af moeten zijn. Je plaatst een foto + naam van het Patroon + gebruikt sokkengaren in dit forum onderdeel. Sokken vanaf maat 36, gebreid in deze periode, maken kans op een leuke prijs. De prijswinnaars maak ik ‘s avonds bekend, tijdens een extra Zoom sessie. Je sokken nog niet af? Dan maak je ze uiteraard lekker af op jouw tempo en plaats je later alsnog je resultaat. Je maakt dan geen kans meer op een prijs; maar je echte prijs is natuurlijk jouw (eerste?) paar sokken!

  Instagram

  Zit je op Instagram dan is het leuk als je ook daar je voortgang deelt met #sokkengektekal Ik laat mensen op Instagram, die geen lid zijn van de KAL, ook deelnemen. Uiteraard profiteren zij niet van alles extra’s, zoals het kunnen stellen van je vragen in het Breicafé, de extra Zoom-sessies, prijzen, enzovoorts. Uiteraard kunnen mensen er wel elk moment voor kiezen om lid te worden van de Campus

 • Auteur
  Antwoorden
 • #3672

  Ellen
  Lid

  Dag Mirjam,

  zijn er al data bekend voor de extra Zoom-sessies? Ik zou ze graag zo veel mogelijk inplannen 🙂

 • #3681

  Mirjam
  Beheerder

  Alle data tot aan de zomer vind je in de Campus waar je de Q&A’s ook terug kan kijken en waar je het linkje naar de Zoom sessies vindt.

  • #3738

   Ellen
   Lid

   Dank je! Ik had de indruk dat er extra sessies waren (buiten start en einde) maar dan heb ik dat verkeerd geïnterpreteerd 🙂

   • #3744

    Mirjam
    Beheerder

    Klopt: een extra sessie – naast de gewone Live – was er al voor de aftrap in april, de tweede sessie in mei is een extra live (en de eerste in mei met Winnie is ook een speciaal extra interview), en in juni is de eindsessie 1 extra bijeenkomst naast de Live van begin juni.

    • #3757

     Ellen
     Lid

     O, Mirjam, ik had ze al genoteerd, maar dat dus niet doorstreept om mijn to-dolijstje… Geheel mijn fout en dat van mijn warrig hoofd. Sorry!

Log in om te reageren.