• Topic Starter
  Discussie
 • #5724

  Laura
  Participant

  Hallo,

  Ik sta op het punt om te beginnen aan mijn eerste trui, nu twijfel ik heel erg over de maat. Enige tijd terug heb ik hele mooie garens uitgezocht; de Fonty Super Tweed in het blauw. Deze zou 17 steken op 10 cm moeten geven. Mijn proeflapje heb ik gebreid, toen had ik 20 steken op 10 cm. Nu heb ik het proeflapje gewassen en geblockt is het 18 steken op 10 cm.

  Qua maatgeving kom ik bij alle maten uit op de M. Allen de borstomvang is bij mij 38inch. In het patroon is dit bij M 37inch en bij ML 39inch. Ik vind het fijner als de trui vooral op mijn borsten wat losser valt, maar te los vind ik niet mooi. Ik vind het nog lastig in te schatten wat nu te kiezen.

  Alvast bedankt voor de hulp!

 • Auteur
  Antwoorden
 • #5750

  Mirjam
  Beheerder

  Hoi Laura,

  Leuk dat je aan je eerste trui gaat starten! Begrijp ik goed dat je de Flax gaat breien (aangezien je het onder het topic van de Flax trui plaatst)? Want dat patroon vraagt om een gauge van 18 steken (als je de dikste naald hebt gebruikt van de 2 naalddiktes). Je gauge is dan dus perfect. Maar misschien heb je het over een ander patroon? Want bij de Flax staat 38 inch borstomvang bij M, dus ook dat zou perfect zijn.

  Mijn ervaring is overigens dat een worsted weight garen in een trui net wat meer rekt dan bij je proeflapje. Ik zou dan dus eerder voor de M (37 inch) gaan als je niet al te veel ruimte om je borten heen wil.

  Groetjes, Mirjam

 • #5752

  Laura
  Lid

  Dank je wel Mirjam,

  Ik ga inderdaad beginnen met de Flax trui. Ik heb de trui liever wat te los dan te strak op mijn borsten, maar wil liever ook geen slobbertrui ;). Ik denk dat ik inderdaad voor de M ga.

Log in om te reageren.