Home " Breicafé " Online Brei Campus " Help!  " Algemene brei-vragen " Tubular bind off vervangen door gewoon afkanten

 • Topic Starter
  Discussie
 • #3112

  Dedeke
  Participant

  Hoi,

  Ik ben voor het eerst bezig met een patroon waarbij een tubular bind off wordt aangeraden. Nu ben ik hieraan begonnen, maar het ziet er best wel rommelig uit. Zeker niet zo mooi als op de plaatjes. Nu ben ik aan het twijfelen of ik dit ga ‘uithalen’ om de tubular bind off nogmaals te proberen of dat ik ervoor ga km op de normale manier af te kanten.

  Aangezien je voor de tubular bind off eigenlijk 2 roken dubbel bereid, is het dan bij het vervangen nodig om 2 extra rijen toe te voegen? En is er een groot voordeel van de tubular bind off die ik zal missen als ik hem vervang? Hopelijk heeft iemand tips 😊

 • Auteur
  Antwoorden
 • #3145

  Mirjam
  Beheerder

  Ha,

  Helaas kan ik je niet veel verder helpen. Andrea Mowry heeft er goede filmpjes van en is t.b.o. fan. Maar bij mij wordt het ook nooit mooi, dus ik kant meestal ‘gewoon’ af of volgens de strechy methode die ik ook bij de Advent Col gebruik. Maar misschien hebben anderen tips? Succes!

  Groetjes, Mirjam

 • #3166

  Dedeke
  Lid

  Uiteindelijk gewoo afgekant, maar wel de laatste 4 dubbel brei rijen laten zitten. Het ziet er misschien nie5 zo mooi uit als de t.b.o, maar ik ben tevreden 😊

 • #3188

  Anja
  Lid

  Ah, gelukt dus. Sarah gaf in haar filmpjes aan om gewoon af te kanten in patroon met de grotere naald en dat heb ik bij de mouw gedaan en werkt ook, zelfs beter. De tubular was net aan oké hier. Ik ga hem niet uithalen, maar zal er ook niet snel meer voor kiezen.

Log in om te reageren.