Treystra sweater samen breien

Home " Breicafé " Online Brei Campus " Oproepjes " KAL’s " Treystra sweater samen breien

 • Topic Starter
  Discussie
 • #2651

  Fennie
  Participant

  Gister heb ik de stap gewaagd. Ik heb het patroon van de Treystatrui en Lettlopi garen gekocht. Ik wilde al heel lang een colourwork trui breien en met Lettlopi garen breien. Ik durfde het steeds niet. “Dit was te moeilijk” dacht ik steeds. Het gesprek op zoom tijdens de adventsborrel heeft me toch overtuigd, het colourwork in deze trui, zou gemakkelijker zijn dan de ‘ohdenneboomsocks’. Dit wordt dus mijn voornemen voor 2023. Ik begreep tijdens de borrel, dat meer mensen twijfelden. Wie heeft zin om nu samen deze mooie trui te gaan breien? We kunnen elkaar helpen en er zullen vast leden in de online breicampus zijn, die ‘m begin dit jaar al gebreid hebben en ons willen adviseren. Ik vind ‘t spannend, maar heb zo’n zin in deze uitdaging in het nieuwe jaar. Doe jij mee?

  Groetjes Fennie.

Pagina 1 van 12
 • Auteur
  Antwoorden
 • #2654

  Mirjam
  Beheerder

  Wat leuk Fennie, vast veel breiplezier! Er zijn vast mensen die met je mee willen breien. Ik zal je oproep volgende week ook even delen in de Campus mail.

 • #2664

  Esther
  Lid

  Leuk Fennie! Ik kan aansluiten met de mouwen. De body heb ik al lang klaar. Fijn dat het leven ingeblazen wordt.

  • #2670

   Fennie
   Lid

   Hoi Esther leuk dat je mee doet en je trui af gaat maken. Kun je ons helpen met het lijf. Zag van alles over shaping?? Ben al met Google translate bezig geweest 😂

 • #2668

  Tineke
  Lid

  Dag Fennie, lijkt mij ook heel leuk om te maken! Maar waar kan ik het patroon vinden? Groetjes, Tineke

 • #2669

  Fennie
  Lid

  Hoi Tineke het patroon vindt je op Ravelry. Leuk dat je mee wil doen.

 • #2690

  Hoi Fennie, ik heb pas mijn 1e Treystra gebreid in drops Air en ik ben nu bezig met de 2e in Lettlopi. In het begin breit het wel wat stug maar het is wel mooi. In de 1e versie zitten wel wat fouten maar nu gaat het veel beter. Misschien kan ik je helpen met vragen. Het is echt goed te doen, heel duidelijk patroon ook voor een beginner, groetjes!

  • #2716

   Anouk
   Lid

   Hoi Jacqueline, hoe is de trui met drops air? De letlopi lijkt mij zo warm. Wel worden deze truien traditioneel met wol gebreid dus ik ben nog in dubio.

   groeten, Anouk

 • #2691

  Fennie
  Lid

  hoi Jacqueline, wat lief. Ja graag. Ik worstel met de Engelse tekst. Ben al met de Google translate bezig geweest. Ik heb een proeflapje gebreid en geblockt. Ik kom op 17 steken op 10 cm met nld. 4,5. Maar het is me al niet duidelijk met welke naald ik 18 steken op 10 cm. moet hebben dat staat er niet bij. Woon je toevallig in de buurt? Ik woon in Zuid-Limburg.

 • #2693

  Anja
  Lid

  Heel veel plezier ermee! Ik ben er nog steeds zo blij mee! Hier nu andere projecten op de planning staan. (Wool & Honey en Felix cardigan in februari met Its a Sarah.)

 • #2696

  HoI Fennie, je hebt het proeflapje goed gedaan hoor op 4,5. Je kan nu gewoon je eigen maat nemen want het scheelt maar 1 steek. Als je erg strak breit zou ik een maatje groter nemen. Ik woon niet in Limburg helaas😉

  J

 • #2717

  Anouk
  Lid

  Hoi Fennie, mocht er een KAL komen dan doe ik graag mee.

  groeten, Anouk

 • #2718

  Esther
  Lid

  @jfvdniet@outlook.com : je moet vooral precies doen wat er staat. Voor het colorwork kun je naar de colorwork muts kijken en veel van de Flax-sweater kun je ook gebruiken. Over de shortrows (shaping) heeft Mirjam pas een mooi filmpje gepost. Een ding tegelijk werkt voor mij het beste. Stapje voor stapje.

 • #2720

  Eva
  Lid

  Ja! Wat fijn! Ik heb hem net opgezet en een aantal rijen in het kleurwerk, maar vind de rest van de trui ook nog wel spannend. Leuk om het samen te doen. Groetjes Eva

 • #2723

  Fennie
  Lid

  Wat leuk, dat jullie mee willen doen. Ik heb de Treysta inmiddels opgezet, om uit te proberen en eigenlijk valt ‘t heel erg mee. Idd stapje voor stapje. Jacqueline heeft me ook al wat tips gegeven. Het kleurwerk ben ik met naald 5 aan ‘t doen, om te voorkomen, dat ‘t trekt. Eerst nog ff ‘t laatste stukje van een andere trui afmaken en dan ga ik verder met de Treysta. Lettlopi breit wel stug, is ff wennen, had er nog nooit mee gebreid. Vandaar dat Mirjam zegt, dat Loch Lomond prettiger breit. Heb gister ook maar lekker voorraadje daarvan besteld in de leegverkoop😂 Heel veel succes allemaal en laat ‘t vooral hier weten als je hulp nodig hebt. Ik vind ‘t in ieder geval geruststellend, dat ik weet, dat jullie er voor me zijn.

  Groetjes Fennie.

 • #2735

  Tineke
  Lid

  Ik ben met het laatste stukje van de O Denneboomsokken bezig. Heb al wel het patroon gekocht, maar zit heel erg te dubben over de kleuren. Ik vind blauw heel mooi maar ook petrol. Maar met welke kleuren kun je ze combineren? Heb een plaatje gevonden van de blauwe kleur met wit. Ook grijs met zwart. Met welke kleuren gaan jullie de trui breien? En van welke wol?

 • #2740

  Fennie
  Lid

  Hoi Tineke de kleur is heel persoonlijk. Misschien kun je eens op IG kijken bij # treystasweater, daar zie je heel veel kleurencombinaties. Ik heb Lettlopi gekocht, maar Jacqueline hierboven heeft er eentje in Drops Air gebreid en volgens Mirjam is Loch Lomond ook goed te doen. Mirjam heeft trouwens gister in vlog 73 ook Novita Icelandic wol laten zien, ook heel fijn voor de Treysta en te krijgen bij Rebelwithatwist, waar we nu de 10% korting krijgen met de code. Rebelwithatwist heeft trouwens ook Lettlopi zag ik.

 • #2742

  Fennie
  Lid

  Dit zijn mijn kleuren. Succes met kiezen!

  • #2778

   Ellen
   Lid

   Mooie kleuren! Die wordt vast prachtig!

Pagina 1 van 12

Log in om te reageren.