Home " Breicafé " Online Brei Campus " Vragen over tutorials uit de campus " Top down trui " Top down trui, optional short row shaping

 • Topic Starter
  Discussie
 • #3461

  Thea
  Participant

  Hallo ik ben Thea, na de wanten nu bezig met de top down trui breien. Ben nu zover dat ik de short row moet breien. Loop bij de eerste zin al vast. Wie wil mij helpen?

  Placing centre back marker:

  Er staat in het patroon ( Flax) ( knit to marker, SM) 3 times . K18 ( 20, 21 , enz. ), place centre back (CB) marker.

  Betekent dit dat ik recht moet breien, 3 markers slippen, de beginmarker en de 2 volgende markers dan 37 steken breien ( maat m), CB marker plaatsen en de toer uitbreien?

  Graag advies.

 • Auteur
  Antwoorden
 • #3616

  Ik ben ook net gestart met het ontcijferen van de short row aanwijzingen. Ik begrijp het jammer genoeg ook niet goed. Ik snap niet wat die ‘3 times’ betekent. Iemand een antwoord op dit probleem?

 • #3629

  Mirjam
  Beheerder

  Hoi Beatrijs,

  Ik weet, door mailcontact, dat Thea er inmiddels uit is. Voor iedereen die dit leest/moeite heeft met de German Short Row: als het je eerste trui is, adviseer ik het zonder de short row te doen. Je eerste trui, een Engelstalig patroon: dat is op zich al heel veel nieuwe uitdaging. Ik heb daarom expres gekozen voor een trui zonder short rows, zodat je eerst de basis van een top-down trui goed onder de knie krijgt. De volgende stap is een trui met German Short Row: het is dan makkelijker om een patroon te kiezen waar de short rows in het patroon zitten/beschreven zijn. I.p.v. zo’n los segment als TinCanKnits Veel later aan het oorspronkelijke patroon heeft toegevoed.

  Dat gezegd hebbende, hierbij het antwoord:

  op het moment dat je start aan de short rows, ben je geeindigd met een ronde 2. Je bent op het begin van je ronde. Je markers zitten er nog in zoals je die eerder hebt geplaatst. Je breit tot aan de eerste marker, zet die over, en doet dat tot en met de derde marker die je tegen komt. Dan brei je het aantal steken volgens het patroon dat bij jouw maat hoort. En dan plaats je de Central Back Marker (ik zou een heel andere marker of kleur pakken, zodat het duidelijk is dat je rondom deze marker de short rows gaat breien). En dan start het short row proces.

  Succes!

  Groetjes, Mirjam

 • #3660

  Dank je Mirjam, het is mij duidelijk nu.

Log in om te reageren.