Home " Breicafé " Online Brei Campus " Help!  " Algemene brei-vragen " Strengen sokkenwol, wat brei ik ermee?

 • Topic Starter
  Discussie
 • #7368

  Gerinda
  Participant

  Hoi! Ik heb inmiddels best wat prachtige strengen sokkenwol, maar wil niet alsmaar alleen sokken breien… Al is dat verslavend… Heeft iemand een tip voor een mooie sjaal of een mooi truitje waarvoor ik deze wol kan gebruiken? Het is dus de fingering weight dikte. Ik hoor het graag!

  Groetjes Gerinda

 • Auteur
  Antwoorden
 • #7369

  Mirjam
  Beheerder

  Hoi Gerinda,

  Andrea Mowry heeft een aantal patronen ontworpen, speciaal voor dit ‘probleem’ dat elke brei-liefhebber met een zwak voor handgeverfde wol wel kent 🙂 De find your fade shawl, de free your fade shawl en de find your fade sweater zijn de patronen die ik nu zo uit m’n hoofd weet.

  Ook Stephen West heeft heel veel sjaal patronen ontworpen waarbij je je verschillende handgeverfde wolletjes bij elkaar in een project kan gebruiken.

  Wil je echt 1 streng gebruiken, dan is bijvoorbeeld de Musselburg Hat van Ysolda Teague leuk (zie ook de Campus tutorial) of mijn Advent Col (in 1 kleur). Een sjaal/truitje van 1 streng wordt wat lastig.

  Benieuwd of er nog meer leuke tips komen, maar wellicht kan je hier al wat mee.

  Groetjes, Mirjam

 • #7370

  Gerinda
  Lid

  Super bedankt alvast, Mirjam! Ik bedacht me van de week ook nog dat de Tolsta Tee Van The Creabea ook is uitgekomen voor een fingering weight garen. Is het garen wat je gebruikt voor sokken hier dan ook geschikt voor? Combinatie van wol met nylon? Of de strengen sokkenwol van Gewoonjans? Ik hoor graag nog! Groetjes Gerinda

  • #7374

   Mirjam
   Beheerder

   Ja hoor, dat zou dan ook prima kunnen! Ik vind het zelfs altijd wel fijn een truitje te breien van wol/nylon: je hebt dan de stevigheid van die nylon. Met sokkengaren een trui breien kan prima! Met een niet-sokkengaren sokken breien is dan weer niet handig 😉 Groetjes!

Log in om te reageren.