Stephan West

 • Topic Starter
  Discussie
 • #1960

  Menke
  Participant

  Ik denk erover om mee te doen met de Twists and turns mkal van Stephan West. Het lijkt mij erg leerzaam. Heeft er al eens iemand meegedaan? En wat was je ervaring?Wie doet er dit jaar mee?

 • Auteur
  Antwoorden
 • #1966

  Esther
  Lid

  Ik heb nog nooit meegedaan. Ik vindt het prachtige sjaals, maar ben ook geïntimideerd door alle verschillende technieken en de snelheid dat mensen dit breien. Ik ben heel benieuwd wie er meedoet.

 • #1968

  Ik denk er ook over… Maar zou ook de eerste keer zijn dat ik mee doe, dus geen ervaringsdeskundige. Maar het lijkt me wel ontzettend leuk. En die garen-kits die op de website van S&P staan…. daar word ik echt heel hebberig van. Maar flink prijzig volgens mij. Dus ik twijfel nog even verder. Maar inderdaad wel benieuwd of er nog meer mensen mee gaan doen.

 • #1972

  Menke
  Lid

  Idd de kits zijn geweldig, maar voor mij veel te prijzig. Gelukkig kan je ook meedoen met je eigen garen. En lukt het niet (ondanks de filmpjes van SW) kan je altijd nog wat anders gaan breien

 • #1976

  Anja
  Lid

  Hier ook twijfel. Maar idd die snelheid.., in 4 weken zoveel breien en dan ook nog nieuwe technieken vind ik lastig. Twijfel nog even verder.

 • #1979

  Katrijn
  Lid

  Ik heb vorig jaar meegedaan, ook de eerste keer/geen ervaringsdeskundige en vond het wel fijn. Gewoon met eigen wol die ik hier had liggen, en het advies dat je krijgt in het patroon voor het kiezen van de kleuren. (Die kits zijn inderdaad prijzig.). Ik heb veel geleerd door het te doen. Het patroon vond ik te doen en te lezen dankzij Mirjam haar lessen (over Engelse patronen!) en er zijn ook filmpjes als het een moeilijke techniek is of zo.

  En die tijdslimiet: daar doe je toch mee wat je zelf wil ! 🤷🏻‍♀️ Ik heb er vorig jaar langer over gedaan (was pas in december af) en vond het niet erg als ik stukken van de sjaal al op voorhand zag voorbij komen. Als je dat niet wil en het moet echt een verassing zijn dan blijf je best weg van sociale media want daar is het echt een ‘hype’ bij momenten.

  Je moet u vooral niet laten opjagen en het voor uw eigen plezier doen.

  Ik doe dit jaar opnieuw mee en zie het als een leuke uitdaging. 😀 En als ik het niks vind, trek ik die hele handel gewoon terug uit 😂

 • #1989

  Ik heb besloten dat ik mee ga doen. Ga deze maand gebruiken om m’n lopende projecten af te ronden en dan lekker starten aan de MKAL. En wat Katrijn ook zegt, het hoeft natuurlijk niet af te zijn aan het eind van de KAL. Dat gaat me zeker ook niet lukken,want de herfstvakantie zijn we nog een paar dagen weg,en kan ik zeker niet zo’n groot project neenemen. Maar dat is niet mijn doel. Ik hoop weer wat nieuwe technieken te leren,en dat lekker in mijn eigen tempo.

 • #1990

  Mirjam
  Beheerder

  Yes! Ik heb besloten dat ik ook mee ga doen. Gewoon lekker voor mezelf 😜 Ik zal een KAL bord maken, leuk! Dan kun je bv ook vast vragen stellen en foto’s delen over kleurencombi’s. Dit is misschien een mooie gelegenheid om handgeverfde strengen uit je stash op te maken. Of daar bv 1 of 2 strengen bij te kopen.

  Trouwens: met de BcGarn Bio Balance een combi maken is ook een heel betaalbare optie! Jullie mogen me altijd even mailen als je een bepaalde kleurencombi wil maken. Ik ga er verder via mijn kanalen niet heel actief iets mee doen; dat doen er al zoveel en ik ben lekker bezig met allemaal nieuwe tutorials voor jullie ☺️ Maar wil natuurlijk altijd even helpen als je twijfelt over garen keuze / combi’s. Ook als dat garens zijn uit je stash. Leuke van de nieuwe ‘live’: je kan jouw garens via de Zoom-sessie in beeld brengen en om onze feedback vragen 😀

 • #2002

  Menke
  Lid

  Leuk! Ik heb mooi garen gevonden en ga het maar gewoon proberen. Spannend hoor!

 • #2012

  Willeke
  Lid

  Ik zit er al een tijdje aan te denken om mee te doen maar dan wel met eigen garen en op mijn eigen tempo.

 • #2047

  Dedeke
  Lid

  Ik zit er ook al een tijd over te denken. Ik ben nog vrij nieuw met breien, maar aangezien het voor de adventurous beginner is met wat ik hoor heel goede turorial video’s, durf ik het denk ik wel aan. Ik heb een een kleurencombinatie van Holst Garn uitgezocht die een stuk betaalbaarder was dan de schitterende kits die online staan bij alle mooie hand geverfde garens. Die bewaar ik mss voor volgend jaar. En idd ik ga het op mijn eigen tempo doen (momenteel van het vele handwerken erge last van mijn schouder…., dus ik hoop dat dat minder is tegen die tijd) en mocht het echt niet lukken, dan kan ik altijd nog alles uithalen en iets anders maken. 😊

 • #2177

  Josette
  Lid

  Ja, hoor, ik ga ook meedoen met de MKAL van Stephen West, ik heb het garen al gekocht en ben heel benieuwd hoe het zal zijn.


Log in om te reageren.