Home " Breicafé " Online Brei Campus " Vragen over tutorials uit de campus " Vest " Steken meerderen – hoe kies je een methode?

 • Topic Starter
  Discussie
 • #6703

  Jane
  Participant

  Hoi, ik ben net begonnen met de Harvest cardigan – so far so good! Wel vond ik de cast on een beetje lastig maar na een paar keer proberen is het mij eindelijk gelukt.
  Nu ga ik aan de yoke beginnen waarin in steken moet meerderen. Er staat zowel in het patroon als in de tutorials dat je zelf mag beslissen welke methode je hiervoor gebruikt. Hoewel ik braaf de methode die Mirjam in de tutorial gebruikt ga volgen, vroeg ik mij af hoe je beslist welke methode het beste is. Ik heb ook weleens de ‘knit back and front’ methode gebruikt, vond ik ook prima. Is de ene methode beter dan een ander voor bepaalde projecten? Bedankt!

 • Auteur
  Antwoorden
 • #6709

  Mirjam
  Beheerder

  Meestal geeft het patroon het aan. Zeker als het bijvoorbeeld om een m1L of M1R gaat, want dat is bepalend voor het uiterlijk van je breiwerk (je ziet dan de steken naar links of naar rechts vallen). Maar als er niks bij staat kun je kiezen voor een m1l of m1r, kfb of bijvoorbeeld een backwards loop cast on. Net wat jij in dat breiwerk mooi vindt.

 • #6719

  Jane
  Lid

  Ok. Dus jouw keuze in de Harvest cardigan tutorial is gewoon omdat je die methode het makkelijkst vind?

Log in om te reageren.