• Topic Starter
  Discussie
 • #1077

  Laurina
  Participant

  Leuk die info over steeken! Heb al een aantal filmpjes bekeken. Mooie manier om het met een beleg te doen. Dat wil ik ook zeker nog een keer proberen.

  Nu is mijn vraag: is het mogelijk om met zo’n beleg een rits in te zetten ipv een button band te breien? Of is er een andere manier om mooi een rits in te zetten?

 • Auteur
  Antwoorden
 • #1090

  Mirjam
  Beheerder

  Misschien kan @marleen-hezemansgmail-com deze beanwtoorden? Of breng de vraag anders in tijdens de ‘live’ van 14 mei ( mocht je daar niet bij kunnen zijn en tegen die tijd geen antwoord hebben op je vraag, mail ‘m dan even naar info@mirjammolenbeek.nl).

 • #1140

  Marleen
  Lid

  Hoi Laurina, Ik heb dat zelf nog nooit gedaan omdat ik altijd bang ben dat de rits gaan bobbelen. Maar ik denk wel dat als je alleen de bies erop gebreid hebt, het misschien wel erg mooi kan worden. Dan zou je ook als je de bies nog niet hebt vast gemaakt aan de binnenkant, de rits mooi aan de achterzijde van de bies (opengeklapt) vastnaaien zodat je niet de steken van de naaimachine aan de voorzijde ziet. Als je begrijpt wat ik bedoel 🙂

 • #1155

  Laurina
  Lid

  Bedankt voor je reactie! Dacht er inderdaad ook aan om dan alleen een bies te breien.
  Wilde eigenlijk met het proeflapje iets proberen voor de rits, maar daar ben ik nog niet aan toegekomen.

  Heb ook ergens gezien dat je voor het breien van de bies steken aan de voorkant op kan nemen en daar vervolgens een aantal toeren mee breien en de steken op de naald laten staan, vervolgens in de lusjes die er aan de achterkant zijn ontstaan (bij het opnemen van de steken aan de voorkant) ook steken opnemen en evenveel toeren breien en daarna beide naalden gezamenlijk afkanten. Maar in plaats daarvan zou je denk ik ook beide naalden apart af kunnen kanten en dan de rits tussen die 2 lapjes naaien.

  Denk toch dat ik daar ook een keer een proeflapje voor moet maken 😉

Log in om te reageren.