• Topic Starter
  Discussie
 • #1515

  Marloes
  Participant

  Hoi allen, ik heb inmiddels al een aantal sokken volgens de magic loop methode gebreid maar blijf elke keer een opening tussen de steken houden. Dit gaat om de steken aan beide zijkanten (zodra je de naald weer draait en aan de andere kant verder gaat). Zie ook de foto’s van de sok (rechterzijde van de sok). Heeft iemand tips? Losser breien helpt niet en strakker aantrekken ook niet.

  Groetjes, Marloes

 • Auteur
  Antwoorden
 • #1524

  Mirjam
  Beheerder

  Hoi Marloes,

  Ik kan het niet heel erg goed zien, maar het lijkt er een beetje op dat je erg strak aantrekt. Klein beetje losser, niet veel losser, zou kunnen helpen. Probeer echt niet bij de 1e maar 2e steek die je gaat breien om aan te trekken, maar doe dat heel natuurlijk. Dus niet super bewust heel strak of los gaan breien.

  Als dat niet werkt: kun je nog een foto toevoegen waarbij je de zijlijn in het midden laat zien?

  Groetjes!

  p.s.ik weet niet hoeveel sokken je nu magic loop hebt gebreid en of je per sok al wel verbetering ziet? En of je de lijn na het blocken nog ziet? Want bij mij duurde het ongeveer 5 a 6 paar en daarna verdween de lijn, zonder dat ik het gevoel had iets anders te doen/juist toen ik los liet er heel bewust mee bezig te zijn. Ik heb overigens ergere ladders gehad dan die ik bij jou zie 😅

Log in om te reageren.