Home " Breicafé " Online Brei Campus " Trots! " Sockmadness ronde 5

 • Topic Starter
  Discussie
 • #7185

  Karin
  Participant

  Ronde 5 bracht ons de Bibliophiles Mark Socks van Cynthia Huettner aka Gordianot.

  Een aparte sok die werd opgezet met Judy’s magic cast on, om een boordje te breien die vervolgens werd dubbel gevouwen en waarbij de steken van beide kanten werden samengebreid.

  Hierna moest je verder met de sok door “ heen en weer” te breien waarbij er steken op een hulpnaaldje stonden waarop je later het lint kon vastmaken.

  De sok moest uiteraard weer aan diverse eisen voldoen , waaronder minimale maat die je maakt , een linker en een rechtersok.

  Verder moest je exact het patroon volgen. De tekst in de sok bestaat uit purl en knitstitches . Je mocht je eigen tekst kiezen die je erin wilde verwerken, dat kon uit een boek zijn, een gedicht ,liedtekst ,quotes. Mijn breiwerk bestaat uit diverse soorten teksten . Van stukken uit Nijntje , tot quotes uit Harry Potter en Winnie the Pooh. Verder heb ik ook alle sok titels erin verwerkt die ik deze sockmadness heb gemaakt.

  De ronde was behoorlijk uitdagend, want toen het patroon binnen kwam sprak het me in eerste instantie niet aan.

  Maar toch het patroon eens goed door gelezen, en begonnen met breien. Zaten toch elementen in die ik wel eens wilde uitproberen.

  Sok 1 ging bovenvewachting best goed. Bij sok 2 de linker kwam ik erachter dat ik een toer verkeerd had gedaan.

  Een halve purl round ipv een hele gedaan. Dus maar weer eens socksurgery toegepast. Opnieuw een blauw boord opgezet en met de kitchener stich weer aan de sok vast gemaakt. Toen kon ik het boeklint/kwastje breien. Van het hele proces weer foto’s gemaakt en op ravelry gezet en een e-mail naar de moderators gestuurd. Al heel snel kreeg ik het bericht dat ik door was naar ronde 6.

Log in om te reageren.