Home " Breicafé " Online Brei Campus " Trots! " Sockmadness ronde 4

 • Topic Starter
  Discussie
 • #6975

  Karin
  Participant

  Deze ronde was echt madness ten top. De sokken heten the Gathering Socks. En mijn eerste idee toen ik het patroon binnen kreeg was , wat een bij elkaar geraapt zooitje. Ik vond ze niet mooi. Dacht ik ga ze niet maken. Het patroon kwam ‘s avonds laat binnen, dus de volgende ochtend toch maar even alles doorgelezen. En ermee begonnen, er zaten wel elementen in die me trickerde om uit te proberen.

  De technieken die in de sokken zitten zijn : de provisional cast on, een luie wijven steek, welts, ruches,en twisted cables, een speciale manier van de hielflap breien met 3 kleuren en een mindering van de spie onder de voet. Tot slot nog palestrina knots borduren op de sokken.

  De tweede sok was gespiegeld. Eenmaal voorbij dat boord ging het wat sneller want er zat een duidelijk schema voor de beide benen bij het patroon. Maar op het achter been had je die ruches zitten , die moest je met een naald kleiner breien dan de rest, en de steken waren in dat stuk verdubbeld. Eenmaal bij de hiel gekomen , ging ik steeds de mist in met het schema , dus maar gewoon alles uitgeschreven en toen ging het beter.

  Met deze sokken heb ik best gestruggeld en soms wilde ik het beiltje er bij neer gooien, want het ging best snel in mijn groep ook.

  Maar toen heb ik het los gelaten , het gaat me niet om die volgende ronde te halen , ik wil die technieken leren.

  Daarna ging het breien een stuk beter, gisteravond (26 april) waren ze klaar, heb de foto’s gemaakt en mail naar de moderators gestuurd , zo van nou er zou vast wel iets niet kloppen ( veel sokken werden niet goedgekeurd ) en de groep zal al wel vol zitten, maar dan krijg ik nog wel het bonus patroon deze ronde. Vanochtend las ik de mail die ik terug had gekregen van de moderators dat ze waren goed gekeurd en dat ik de laatste plek van team Donauwelle had bemachtigd ! Dus we gaan door naar ronde 5!

 • Auteur
  Antwoorden
 • #6977

  Karin
  Lid

  De minderingen onder de hiel .

 • #6978

  Linda
  Lid

  WoW, wat goed! Succes met de volgende ronde.

 • #6995

  Gefeliciteerd! Knap gedaan! Veel succes de volgende ronde.

 • #7152

  Tineke
  Lid

  Knap hoor! Leuk om het proces te zien

Log in om te reageren.