Home " Breicafé " Online Brei Campus " Trots! " Sockmadness ronde 3

 • Topic Starter
  Discussie
 • #6971

  Karin
  Participant

  In de derde ronde van de sockmadness kregen we een patroon van Meeli Vent (vardakunst) met de naam Nuppy.

  In deze sok zat Haapsalu lace ( Estonian lace) verwerkt. Weer een leuke constructie geleerd door 2 lagen breiwerk overelkaar heen. Je breit eerst het stockinette gedeelte en daarna neem je steken op en brei je het lace deel. Waarna je ze weer samen aan elkaar breit . Ook zat er in deze sok een brioche stukje , boven en onder het lace gedeelte . En die steken versprongen. De sok verder was heerlijk lace breien. Zonder de Nuppy zoals in het roze deel. De hiel was een “gewone hielflap en spie, maar er zaten minderingen ook onder de hiel en aan de zijkant van de kleine hiel zaten twisted steken. Af en toe wat achteruit moeten breien , want soms omslagen vergeten.

  Eenmaal klaar de mail ingestuurd, en heel snel kwam er het antwoord mooie sokken ,maar ze voldoen niet aan de minimum eisen, je mist in beide sokken een aantal toeren. Ik mocht het herstellen en de moderator gaf aan of je doet in beide sokken de ontbrekende toeren erbij.

  Of je past een sok aan en breit daar het dubbele van wat je moet herstellen. Dus voor het laatste gekozen.

  En toen begon het socksurgery avontuur. Dat liep niet helemaal lekker, wat er op neer kwam dat ik een heel nieuw boord heb gebreid met brioche gedeelte en dat weer vast weten te zetten vlak boven het roze lace gedeelte.

  Pff dat was een hele klus, maar veel van geleerd. Weer nieuwe foto’s gemaakt en ingeleverd.

  Toen kwam de mail met “Well done you have done a great job, you earned a spot in the next round !”

Log in om te reageren.