Home " Breicafé " Online Brei Campus " Oproepjes KAL’s " Seasonal sock along van Lunasterknit

 • Topic Starter
  Discussie
 • #5711

  Esther
  Participant

  @lunaster organiseert een kal voor het breien van sokken in 2024. In haar laatste youtube filmpje legt ze dit uit.

  Is het leuk om hier samen aan mee te doen? Een sok voor elk seizoen. Dus 4 paar in een jaar. Je kunt zelf een patroon en garen kiezen.

  Ineke gebruikt een gratis patroon via Ravelry. Ik heb er zelf inmiddels 4 uitgezocht. Voor de winter en lente heb ik ook al garen in gedachten. Mochten er meer mensen mee willen doen dan zal ik de patronen en garen verder delen. Het lijkt mij gezellig als er meer meedoen!

  Ik wil wel benadrukken dat het idee van Lunasterknit is en je kunt verdere informatie via haar kanalen vinden.

 • Auteur
  Antwoorden
 • #5713

  Ineke
  Lid

  Hallo

  Wat leuk dat je een oproepje plaatst voor de #seasonalsockalong24 . In mijn laatste vlog vertel ik er idd over. In principe heb ik 4 patronen uitgekozen voor elk seizoen 1 . Er is nu een patroon voor de winter :de winterstoll socks en begin Maart maak ik het voorjaarspatroon bekend. Het lijkt me heel leuk als jullie mee willen doen . Details staan onder mijn laatste vlog op YouTube.


 • #5717

  Anja
  Lid

  Mijn to do list is mega 😂, ik heb wel 6-ply, maar geen dk. Ga er nog eens naar kijken. Is vast snel klaar!

 • #5720

  Esther
  Lid

  Ik doe een ander patroon omdat ik fingering garen heb. Dat mocht ook. Ik heb nu 4 patronen voor elk seizoen. Ik wil graag garen uit mijn voorraad gebruiken.

  • #5759

   Hoi Esther! Ik wil ook gaan meedoen met Ineke met haar season knitalongsocks. Ook, net als jij, wil ik graag fingering wol gaan gebruiken. Het zou idd leuk zijn om dat samen te doen. Ik weet niet welke patronen jij hebt gevonden. Ik hoor het graag.

 • #5760

  Dedeke
  Lid

  Owww ik heb je filmpje nog niet gezien Ineke, maar wat een leuk idee! Bedankt voor het delen Esther! Ook al heb ik ook een mega lange to do lijst, want ik wil, ik wik, ik wil…. Ik ga deze zeker ook meedoen! Ach, dan moet ik maar nieuw garen kopen op de handwerk beurs! Echt heel erg 😂😂😂

 • #5769

  Ineke
  Lid

  Nog even ter verduidelijking over de seasonalsockalong24 . Het patroon voor de winter is in dk garen de rest van de patronen zijn in fingering weight. Het winter onderdeel loopt tot 20 maart. In de week ervoor zal ik het Lente patroon bekend maken 🙂 Het is leuk als je meedoet met het patroon dat ik ervoor heb uitgekozen.

 • #5805

  Esther
  Lid

  Ik had de sockalong anders begrepen, sorry, ik vindt het idee van elk seizoen een paar sokken zo leuk. Ik heb zelf geen DK sokkengaren en ook niet de juiste naalden. Ik ben dus gestart met sokken met fingering weight. Ik heb wel net als Ineke een gratis patroon gekozen. Ik wilde daarnaast ook graag uit de voorraad breien.

  Ik brei de Mountain sock van Rachel Nutting met een winterse sock set van de Draadzaak.

  Voor het voorjaarspatroon heb ik ook al een mooie streng op het oog, dus ik wacht op dat patroon. Ik weet niet of ik nu ver kom metd e winter aangezien wij aan het verhuizen zijn, gelukkig hebben we eind van het jaar weer winter!

 • #6669

  Esther
  Lid

  Vorige week heeft Ineke het lente patroon bekend gemaakt. De early spring socks:https://www.ravelry.com/patterns/library/early-spring-socks

  De vorige sok ben ik niet begonnen aan de sok die Ineke had uitgekozen, maar nu zat ik er klaar voor. Ik had al een streng garen uitgezocht van de Draadzaak in fijne voorjaarskleuren. En volgens mij wel een match met het patroon. Ik heb inmiddels al 2 patroon repeats gedaan. Straks even puzzelen, want ik wil er wel een andere hiel in breien, maar dat gaat vast lukken.

  Doet er nog iemand anders mee met de lente sokken? • #6681

  Anja
  Lid

  Ja, ik doe mee! Schreef het net bij de sokkengektekal. Dus ik wacht nog even tot 10 april. Vandaag Winnie’s wolletje van maart binnen gekregen en die is echt heel mooi!

Log in om te reageren.