• Topic Starter
  Discussie
 • #1130

  Jane
  Participant

  Hoi Mirjam, ik ga een poging wagen om mijn eerste sokken te breien! In de video zie ik dat je de 2.25mm, 80cm rondbreinaald aanbevelt om mee te breien maar die is uitverkocht in jouw winkel. Krijg je hem deze week nog binnen? (Kan ik mooi gebruik maken van de mei korting🙂).

 • Auteur
  Antwoorden
 • #1131

  Dedeke
  Lid

  Hoi Jane,

  Ik had dit een paar weken geleden ook en heb toen Mirjam gemaild via het info mail adres. Ik kan me indenken dat ze dat iets sneller ziet. Maar wat ik heb gedaan is, je kan natuurlijk beginnen ook met DPN naalden (double pointed needles), maar dat vond ik zelf nogal ingewikkeld. Mocht je dat ook niet zien zitten, kun je ook een langere kabel proberen of evt een andere maat naald, mocht je echt niet kunnen wachten. Ik heb uiteindelijk een andere maat kabel genomen, omdat ik ook heel graag wilde beginnen aan mijn sokken brei avontuur 😀. Maar ik weet ook van Mirjam dat ze ze regelmatig bijbesteld, dus wie weet zijn ze al onderweg en komen ze binnenkort weer in de webshop beschikbaar.

  Succes vast met je sokken

 • #1134

  Jane
  Lid

  Dank je wel, Dedeke, een email is inderdaad misschien de makkelijkste manier. Ik woon ook in de beurt bij Mirjam, dus kan ik ook evt. langs gaan. Sokken klinkt spannend maar ik heb er zin in!

 • #1148

  Mirjam
  Beheerder

  Ha Jane,

  Inderdaad mag je me voor dit soort vragen altijd mailen! Het Breicafé is er voor jullie, en hoewel ik regelmatig even kom buurten, lees ik mails sneller.

  Vanwege de kortingsactie deze week zijn de naalden de shop uitgevlogen. En net nu zijn de breinaalden helaas niet bij te bestellen bij de groothandel. Ik kan ook nooit precies zeggen wanneer weer wel, maar als je me mailt, kan ik je altijd even een seintje geven als ik ze heb besteld. Overigens is het ook geen ‘must’ ze bij mij te bestellen hè☺️

  Groetjes!

 • #3974

  Emilie
  Lid

  Hoi allemaal, hier had ik ook een vraag over. Ik zou de sokken willen leren breien, maar ik ken mensen die het op korte rondbreinaalden doen. Is er een speciale redenen dat je ze op de magic loop manier doet ipv op korte rondbreinaalden en zo de ring sluiten? Groetjes Emilie

  • #3975

   Anja
   Lid

   Hoi Emilie,

   Magic loop heeft het voordeel dat je de hiel ook gewoon op deze naalden kan breien. Dat lukt niet met de korte rondbreinaaldjes. Daarnaast vind ik het persoonlijk heel fijn dat het geheel plat weggelegd kan worden.

   Succes!

Log in om te reageren.