Home " Breicafé " Online Brei Campus " Knit Alongs (gearchiveerd) " Steek KAL " Vragen & voortgang deelnemers " Proberen, foutjes maken, herstellen en nog een keer proberen.

 • Topic Starter
  Discussie
 • #1081

  Rachel
  Participant

  In september ongeveer stuitte ik op het patroon van deze trui. Ik had net mijn allereerste colourwork trui af en dat smaakte naar meer, dus ik wilde graag deze maken maar dan als vest. Helaas was het patroon in het Noors, maar goed.. Google Translate zou ‘t wel fixen. Dus ik kocht een Noors patroon en kwam er daar achter dat hij bottom up was. Dat was alvast niet de bedoeling haha. Ik begon toch en hier en daar belandde de trui een paar weken in de hoek. Vorige maand maakte ik hem toch af en 2 weken geleden zette ik er ook (totaal onervaren) de schaar in. Ik had het patroon gebreid en ik had daar 7 averechte steken extra in gemaakt, ergens waar ik vond dat het kon (was wel over nagedacht hoor). Die 7 averechte steken waren natuurlijk helemaal niet zoals het hoorde, dus doe dat vooral niet. 😉 Met de naaimachine naaide ik twee stiksels aan iedere kant van waar mijn knip moest komen en ik deed wat ik spannend vond. Ik knipte! En toen had ik ineens een vest. Daar waar het kleurwerk als trui nog goed zat, begon het bij het vest te trekken. De onderkant is te strak gebreid! Wat ontzettend jammer is maar ik maak hem toch af. Een groter boord zal dan wel uitkomst bieden. Ik begon met het ribbelboord in de turquoise kleur (links). Vervolgens zag ik dit weekend het filmpje van Marleen en vond dat boord ZOOOOOVEEEEEL mooier, dus die deed ik rechts, ook in een andere kleur. En dat gaat het worden. MAARRRRR….. ze moeten er wel eerst allebei vanaf, want voor de boord rechts heb ik na iedere 3 steken 1 steek overgeslagen maar het boord is nog veel te lang, dus ik moet overnieuw. Het is een mega leerzaam project, zal verre van perfect worden, maar ik vind het nog steeds leuk. Er gaat bij het steeken niet zo snel iets fout; bij het kleurwerk breien bij mij dus wel. Dat moet volgende keer echt wel met een volle maat naald groter.

  Al met al vind ik het super leuk om te doen. Het is wel een hoop werk maar het maakt toch dat je een uniek kledingstuk hebt plus een sloot aan extra ervaring en leermomenten.

 • Auteur
  Antwoorden
 • #1082

  Laurina
  Lid

  Wat goed zeg! Ziet er erg mooi uit, nu al.

  Succes met het afmaken!

 • #1085

  Anja
  Lid

  Knap gedaan zeg!

 • #1104

  Marcia
  Lid

  Ziet er nu al top uit! Mooie kleuren ook

 • #1139

  Marleen
  Lid

  Heel leuk om te horen en ziet er nu al goed uit inderdaad

Log in om te reageren.