• Topic Starter
  Discussie
 • #2671

  Willeke
  Participant

  Ik brei de Yanis sweater van Isabel Kreamer en ben bezig met de short rows en heb dat 1 row gedaan en nu bij de 2e row staat er als ik weer bij middenachter ben (RS) knit 5 stiches (LLI) 4times) knit to DS kDS , turn. Ik begrijp hier uit dat ik 5 steken moet breien en de 5e steek moet meerderen, dan naar de dubbele breien en die breien en vervolgens nog 3 steken breien en dan draaien…klopt dat.

  Mijn tweede vraag is moet ik deze meerderingen vier keer herhalen en dan pas met short row 3 verder

  3e vraag is mag ik zelf mijn manier van meerderen kiezen?

  Ik ben hier al een tijd mee over aan het denken en een proefje gebreid maar wil toch weten of ik het goed heb.

  Willeke van Dolderen

 • Auteur
  Antwoorden
 • #2685

  Mirjam
  Beheerder

  Hoi Willeke,

  Lastig om zo te beantwoorden, omdat we het patroon niet kunnen/mogen zien en het me dus niet helemaal duidelijk is welke afkortingen gebruikt worden/hoe dat bij de ‘abbreviations’ staat.

  Mij lijkt het dat je 5 steken moet breien, dan een left leaning increase (dat is dus een specifieke meerdering) maakt – dan dat 4 keer doet op die rij en dan door breit tot de DS. Dan draai je je werk en ben je bij row 3. Komt dat uit?

  En anders even mailen naar het mailadres dat in het patroon staat. Het designteam zal je sowieso verder kunnen helpen.

  Groetjes, Mirjam

 • #2689

  Willeke
  Lid

  Hallo Mirjam,

  Bedankt voor je antwoord het is me gelukt door het met een ander garen als proef te breien. Deze trui is de eerste die ik brei met een Engels patroon en dat vind ik leuk en vraagt meer energie èn plezier als het gelukt is.

  Ik had niet in de gaten dat ik ook via het mailadres kon mailen maar dan krijg ik waarschijnlijk een Engels antwoord terug maar het is een optie.

  Groet

  Willeke

Log in om te reageren.