• Topic Starter
  Discussie
 • #7299

  Irene
  Participant

  Ik ben bezig met de magic loop sokken. Maar ik strand steeds als ik een steek laat vallen. Nu wil ik het op advies van een mevrouw in de wolwinkel gaan proberen op 3 naalden. Hoe pak ik dat dan aan met de stekenverhouding en zo?

 • Auteur
  Antwoorden
 • #7307

  Mirjam
  Beheerder

  Hoi Irene,

  Maar een steek laten vallen kan toch op 3 naalden (4 neem ik aan, je breit dan met de vierde) net zo goed gebeuren? Is het niet handiger te oefenen met het ophalen van een gevallen steek? Of zijn er andere redenen om niet voor magic loop te kiezen?

  Steekverhouding werkt gewoon hetzelfde. Voor de verdeling van de steken kan je in het patroon van de top-down sokken kijken die ik voor de video’s vooralsnog heb gebruikt (binnenkort verschijnen nieuwe video’s met mijn eigen patroon). Het Susan B Anderson patroon (gelinkt naast/onder de video’s) is geschreven voor dpn’s. In de video’s van de wanten doe ik ook voor hoe je met 4 naalden brei.

  Maar nogmaals: bedenk even waarom je een andere methode zou willen proberen, terwijl je juist via de Campus de sokken magic loop wilde leren breien? Misschien werkt het juist verwarrend.

  Groetjes!

 • #7311

  Irene
  Lid

  Tja… ik weet het niet zo goed. Vind sokken breien erg leuk maar ook erg lastig. Ik was voorbij de hiel, en toen zag ik een gat, op de magic loop krijg ik dan de steken niet meer goed, en dus haal ik de boel maar weer af. Heb jij tips hoe ik een steek kan ophalen?

  • #7320

   Mirjam
   Beheerder

   Sowieso is het met alles: veel oefenen. En daar hoort uithalen soms (vaak!) ook bij. Daar leer je het meest van.

   Onder Algemene video’s vind je video’s over het ophalen van je steken. Ook vind je daar een video over terug breien (wat ik bijvoorbeeld bij een gevallen steek in de heel flap makkelijker vind dan ophalen). Als je iets zoekt, zoals het herstellen van een fout: kijk even in de lijst met Algemene Breitechnieken. Bijna alles vind je daar terug op alfabetische volgorde.

   Als je het magic loop breien op zichzelf niet fijn vindt, dan zijn er inderdaad andere methodes, zoals sokkennaalden/dpn’s of rondbreinaald 23 cm (en ik zie dat je de crazy trio’s hebt: kan ook, maar ken maar weinig mensen die daar echt fan van zijn). Het is dus even de vraag of het gaat om de methode waarmee je breit (dan kun je kiezen voor andere naalden) of om het herstellen van fouten (waarmee je video’s vindt hier in de Campus om mee te oefenen).

 • #7314

  Dedeke
  Lid

  Hoi Irene, ik heb ook verschillende methoden geprobeerd. Hoewel ik magic loop erg prettig vond, heb ik ontdekt dat ik het nog fijner vind om sokken op een kort rondbrei naaldje te breien. Ze zijn dan 23 cm lang volgens mij. Wie weet is dat nog iets om te proberen? Ik vind het fijner omdat je niet de hele tijd je draad erdoorheen hoeft te halen, dus het voelt voor mij veel sneller.

 • #7315

  Irene
  Lid

  Ik heb de nu de addy crazy trio, heb jij die ook?

 • #7328

  Irene
  Lid

  Bedankt voor je reactie Mirjam! Ik ga eens kijken bij de lijst met breitechnieken. Het gaat mij om het leren van herstellen van fouten. Op zich vind ik de crazy trio wel fijn hoor. Maar ik merk ook dat de magic loop naald die ik heb niet zo fijn is. Misschien toch een keer van Chiagoo bestellen.

Log in om te reageren.