Home " Breicafé " Online Brei Campus " Help!  " Algemene brei-vragen " Losse lusjes achterkant breiwerk, toch steken laten vallen?

 • Topic Starter
  Discussie
 • #5762

  Debby
  Participant

  Ik ben met een top down trui bezig, nu had ik nadat ik een paar cm voorbij de mouwen was, (die ik apart heb gezet) even mijn trui op een hulp draad gezet om hem te passen. Alleen het terug zetten op mijn rondbrei naald lukte niet goed, en hierdoor heb ik veel steken laten vallen. Nu dacht ik na heel veel gedoe eindelijk al mijn steken weer goed te hebben, maar nu ik een paar naalden verder ben, zie ik toch tot mijn grote schrik, wat losse lusjes aan de achterkant. Aan de goede kant van mijn werk lijkt alles goed. Ik heb het echt al meerdere keren uit gehaald wat met zoveel steken best een klus is, maar ik krijg het gewoon niet meer goed. Help! Heb ik nu toch nog steeds steken laten vallen? En moet ik toch echt proberen dat te herstellen? Liefs Debby

 • Auteur
  Antwoorden
 • #5768

  Mirjam
  Beheerder

  Oeh wat zonde!

  Sowieso is het handig heel goed in de gaten te houden hoeveel steken je hebt voordat je ze op restdraad gaat zetten. En ervoor te zorgen dat dat aantal steken dus ook weer terug op je naalden komt. Kun je na gaan hoeveel steken je had en nu hebt? Klopt dat?

  Zonder foto kan ik de lusjes niet inschatten; je ziet denk ik zelf het beste of het gevallen steken zijn of niet. Sowieso klopt het natuurlijk niet als je losse lusjes aan een trui hebt. Heb je de reactive lifeline geprobeerd met uithalen? https://www.youtube.com/watch?v=-tDma_6eY5c Ook hier wel weer heel belangrijk natuurlijk dat je weet hoeveel steken er weer op je naalden zouden moeten komen. Succes!

Log in om te reageren.