Home " Breicafé " Online Brei Campus " Help!  " Algemene brei-vragen " Kan je alle truien in het rond

 • Topic Starter
  Discussie
 • #6178

  Susan
  Participant

  Ik wil een trui breien voor mij n man , maar ik vind het vervelend om alle losse panden aan elkaar te breien. Ben een luie breidster, is het mogelijk om alles in het rond breien ook al staat het in het patroon de losse panden en aan elkaar naaien

 • Auteur
  Antwoorden
 • #6187

  Mirjam
  Beheerder

  Hoi Susan,

  Het is mogelijk. Als je zelf veel ervaring hebt met het rond breien van truien, dan weet je vaak ook hoe je de trui in losse panden om kan zetten. Gaat dan niet alleen om omzetten van het aantal steken van losse panden naar in het rond, maar je zal ook na moeten denken over het omzetten van de structuur. Als het om een trui gaat in stockinette, hoef je dus in het rond alleen maar recht te breien. Maar zijn er specifieke patronen gebruikt, dan zul je ook die om moeten zetten, want die brei je rond niety hetzelfde als heen-en-weer.

  Vraag is: waarom geen patroon zoeken dat al voor een trui in het rond is geschreven? Ravelry staat er vol mee, je kan heel gespecificeerd zoeken op model, enzovoorts.

  Succes!

  Groetjes, Mirjam

 • #6207

  Fennie
  Lid

  Hoi Susan, ik heb een tijdje geleden de Single Malt sweater voor mijn man gebreid. Een super patroon. Heel goed beschreven, van boven naar beneden gebreid en ook heel afwisselend. Zeker een aanrader. In een maand had ik m af. Echt een aanrader.

 • #6262

  Susan
  Lid

  Bedankt voor deze info zal zeker gaan kijken , de trui ziet er goed uit.

Log in om te reageren.