Home " Breicafé " Online Brei Campus " Help!  " Algemene brei-vragen " Hoe voorkom ik dat draden gaan draaien tijdens het breien?

 • Topic Starter
  Discussie
 • #4086

  Arina
  Participant

  Normaal gesproken gaan vooral bij rond breien bij mij de draden telkens helemaal draaien. Ligt dat aan mij of is dit normaal? Op zich gaat dat bij 1 bol tegelijk nog wel, af en toe even terugdraaien. Maar nu ben ik de Tolsta Tee met dubbele draad aan het breien en dan gaan die 2 draden ook nog eens om elkaar draaien. Ik hou ze al echt apart, elk aan een kant maar dan nog. Het is echt heel vervelend. Hoe voorkom ik dit of heeft iemand hier tips voor?

 • Auteur
  Antwoorden
 • #4093

  Mirjam
  Beheerder

  Hoi Arina,

  Ik heb dit vaker van mensen gehoord. Wat kan helpen: brei met de draad van de buitenkant van de bol, niet van de binnenkant. Leg je bol in een tasje, schaal of yarn bowl, zodat de bol niet alle kanten op kan draaien. Als ik met 2 draden tegelijk brei, wind ik meestal die 2 draden samen op tot 1 bol en brei vanuit daar. Overigens kies ik er vaak voor om, zoals ik bij de Tolsta ook zou doen, voor het garengewicht te kiezen dat je krijgt als je met dubbele draad breit. Dus in dit geval zou ik een dk garen kiezen, zodat ik niks dubbel hoef te houden. Alleen bv een wol met mohair combineren is een ander verhaal, maar vaak draaien 2 verschillende garensoorten minder om elkaar heen.

  Hopelijk heb je vast iets aan deze tips, en wie weet volgen er ook nog fijne tips van anderen.

  Groetjes, Mirjam

Log in om te reageren.