Pagina 1 van 2
 • Auteur
  Antwoorden
 • #1348

  Mirjam
  Beheerder

  Zoek je boeken over een bepaalde breitechniek/over bepaalde breitechnieken? Of vooral boeken met patronen erin?

 • #1360

  Esther
  Lid

  Ik denk beide, ik dacht misschien hebben de campusleden daar ook leuke inzichten in. Hebben ze een boek wat ze erg fijn vinden.

 • #1375

  Mirjam
  Beheerder

  Leuk!! Heel benieuwd naar alle suggesties 😀

 • #1379

  Marion
  Lid

  arne en carlos….vooral de kerstballen…zo leuk om te breien

 • #1409

  Ineke
  Lid

  De boeken van Laine vind ik erg mooi : 52 weeks of socks / 52 weeks of Shawls / Of het Laine magazine daar staan naast patronen ook tips en artikelen in.

 • #1410

  Elske
  Lid

  Ik vind het een leuke vraag, en ook erg benieuwd naar de tips. Ik herken precies wat je schrijft over de haakboeken. Maar ik moet je eerlijk zeggen dat ik het ook wel heel handig vind om gewoon een los patroon via Ravelry te kopen.

  Ik heb wel het eerste deel van soxxbook, dat vind ik een heel leuk boek. Nog niets uit gemaakt, maar inmiddels zie ik dat wel zitten. Eerst vond ik dat te moeilijk. Het zijn alleen maar sokkenpatronen. Soms met colourwork, soms met een patroon, soms streepjes. Erg leuk!

 • #1437

  Tj
  Lid

  Ik kijk ook altijd even bij de kringloop naar boeken met breisteken en dergelijke. Boek: “Breien naar eigen ontwerp” (van Ank Bredewold/ Anneke Pleiter) daar ooit vandaan gehaald en niet zozeer veel eruit geleerd, maar wel het vertrouwen daaruit gekregen om gewoon zelf eens wat te ontwerpen. Nu ben ik bijna jarig en hoop van manlief een boek te krijgen: ” Toffe truien breien” van Emma Wright 🤫. Het boek: “Sokken brei je zo” van Jo An Luijken vond ik, in al zijn eenvoud geschreven, ook een zelfvertrouwen booster! Aanrader 😁

 • #1439

  Ik vind zelf de boeken van Laine heel erg mooi en ook dingen in die ik graag wil maken, maar wel nog niets uit gemaakt tot nu (staat wel op de planning maar ja planning is vrij lang al 😉 ). Van SOxx heb ik één van de boeken die ook colls en wanten heeft dus bestaat ook (soxx mix heet die), heel leuk als je graag met kleuren breit. Het boeken sokken breien vind ik zelf achteraf gezien voor mezelf niet zo mijn ding, ik vind het voor mezelf niet creatief en hedendaags genoeg maar dat is uiteraard persoonlijk

 • #1468

  Esther
  Lid

  Leuke tips al! Blijf vooral lekker aanvullen.

  Mijn lijstje wordt ook steeds langer… Ik doe ook steeds meer met Ravelry.

 • #1764

  Corinne
  Lid

  Ik vind de Laine boeken erg leuk, maar spreekt een patroon je aan dan kan je deze ook apart kopen via Ravelry.

  De Embody heb ik ook, erg fijn boek en er staat heel goed uitgelegd hoe je iets aanpast aan jou lichaam.

 • #2574

  Fennie
  Lid

  Ik vind ‘ik brei, jij breit, wij breien’ van Maartje Bos een erg leuk boek. Moeilijkere en genakkelijke patronen. Staat nu ook in de webshop van Mirjam. Vest heb ik net af en ben met trui bezig. In het Nederlands.

 • #2815

  Esther
  Lid

  Ik heb het boek van \maartje Bos ook. En het leuke is dat zij uit de regio komt waar ik nu woon en de patronen vernoemd zijn naar plekken in de buurt. Ik heb het boek bij haarzelf gekocht op een workshop brioche breien. Ook echt een aanrader.

 • #2817

  Fennie
  Lid

  Mooi boek hè. Brioche zou ik ook nog wel eens goed willen leren. Dat laatste briochevest vind ik zo mooi. Heb eens geprobeerd met 2 kleuren een briochesjaal te breien. Drama, dus dat ligt nu nog ergens😂 Ik heb ‘t Waddendijkvest af en ben nu bijna klaar met de Costatrui. Ga jij er nog iets uit maken Esther?

 • #6132

  Yvonne
  Lid

  Knitting for olive heeft een heel mooi boek met truien en ook voor grote maten.

  Verder vind ik de boeken van Nienke Landman ook leuk. Daar staan naast breien ook haak en borduurpatronen in.

 • #6174

  Dedeke
  Lid

  Ik heb voor kerst het boek breien met kleur gekregen van Carmen Jorissen. Hoewel ik het echt een schitterend boek vind met allemaal mooie kleurwerk patronen voor assecoiires (mutsen wanten en col sjaals) m, valt het me eerlijk gezegd wel een beetje tegen dat het alleen maar voor sokken garen dikte is. Ik had gehoopt hier een mooi patroon voor een dk col sjaal te kunnen vinden. Ik weet dat ik het zelf wel kan aanpassen, maar had eigenlijk zin in gewoon het patroon te volgen 😊 ach, dan maar week down the rabbit hole die Ravelry heet 😂😂😂

Pagina 1 van 2

Log in om te reageren.