Home " Breicafé " Online Brei Campus " Help!  " Vragen over een patroon dat niet in de Campus staat / waar geen tutorial van is " Beloved Bonnet- mis gegaan met de sl2, hoe kan ik dat goed maken?

 • Topic Starter
  Discussie
 • #2705

  Sabrina
  Participant

  Hoi, ik ben de Beloved bonnet aan het breien van Tin Can Knits, super leuk om te doen. Alleen nu ben ik bijna klaar en heb ik een fout gemaakt met de sl2 aan het begin van de rijtjes. Je begint steeds met slip two as if to knit aan de right side en slip two as if to purl aan de wrong side (geen idee hoe ik dit in het NL noem) ik heb iets verkeerd gedaan en heb nu een soort lus en een steek extra. Ik wil die steken uithalen tot waar het nog goed ging, maar weet niet hoe ik dat dan weer goed terug op de naald krijg. Ik heb gezocht op youtube maar weet niet de juiste zoektermen. Heeft iemand een idee? Ik wil het heel graag herstellen! Alvast bedankt voor reacties. Een foto van de fout en van hoe ver ik ben. Hartelijke groet, Sabrina

 • Auteur
  Antwoorden
 • #2773

  Mirjam
  Beheerder

  Hoi Sabrina,

  Op zich maakt het niet heel veel verschil of je purlwise of knitwise slipt dus dat zal niet heel veel uitgemaakt hebben. Lijkt eerder alsof het gewoon wat losjes zit? Je zou denk ik uit kunnen trekken tot het punt waar het zit (zijn maar een paar rijen?) en dan de steken terug op de naald zetten en verder breien. Of je kan terug breien tot dat punt (zie de ‘ierb terug’ video onder Algemene Video’s hier in de Campus’.

  Kom je er zo uit?

  Groetjes, Mirjam

 • #2859

  Sabrina
  Lid

  Hoi Mirjam,

  Dank voor je reactie!

  Hoe zet je dan de steken weer terug op de naald? Ik wil dan eigenlijk die eerste twee steken uithalen naar beneden toe, tot waar het goed ging dus niet alle hele rijen. Maar ik weet dus niet hoe je dat precies weer terug zet…

  Groetjes, Sabrina

 • #2894

  Mirjam
  Beheerder

  Dan schuif je je naald weer door de openstaande lusjes/steken. Als je dat te spannend vindt, dan zou ik dus terug breien.

Log in om te reageren.